Beépített PlayStationnel támadna a Teslára a Honda és a Sony

|

Kezd körvonalazódni, mit jelent majd a gyakorlatban a Sony és a Honda partnersége.

Ahogy arról testvéroldalunk, a Zöldpálya.hu is beszámolt, a Sony és a Honda még a tavasz során jelentették be, hogy valamikor 2025-ben egy közös elektromos autót dobnak piacra, amelynek létrehozásához meg is alapították a Sony Honda Mobility néven futó vegyesvállalatot.

Az utóbbi években az autóipar szereplői egyre gyakrabban hangsúlyozzák, hogy a járgányokat afféle guruló szórakóközponttá szeretnék tenni, elég csak a The Witcher és a Cyberpunk 2077 futtatásával dicsekedő Teslára, vagy a BMW "Theatre Screen" képernyőjére gondolni. Az új divatból már sejthető volt, hogy a Sony és a Honda is ezen a vonalon mozogna, most viszont már egészen biztosra vehetjük a dolgot.

A Sony Honda Mobilty elnöke és operatív igazgatója, Izumi Kawanishi ugyanis nemrég a The Financial Timesnak nyilatkozva bepillantást engedett az új cég terveibe, amikor arról beszélt, hogy az autókba is lehetséges a PlayStation 5 integrálása.

"A Sony olyan tartalmakkal, szolgáltatásokkal és szórakoztató technológiákkal rendelkezik, amelyek megmozgatják az embereket. A Teslával szemben a mi erősségünk az, hogy ezeket az eszközöket a mobilitáshoz igazítjuk."

- nyilatkozta Kawanishi. Szavai egybecsengenek a vezérigazgató Yasuhide Mizuno ígéretével arról, hogy a Sony Honda Mobility járművei a szórakoztatásra és a hálózati kapcsolatra lesznek kihegyezve.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Gamer szemmel mindenképp izgalmas egy olyan járgány ötlete, amely úgymond natívan futtatja a Horizon Forbidden Westet vagy a God of War: Ragnarökot, azt viszont nehéz megmondani, hogy ez a szórakoztatóipari nyomulás végül tényleg beváltja-e majd az autógyártók reményeit, akik hosszú ideje küzdenek azzal, hogy a tech-orientált fiatalok számára is vonzóvá tegyék a portékáikat.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)