Hirdetés

Ez a Tesla gondoskodik az otthonodról, nyaralás közben is

|

Ezúttal nem Elon Musk cégéről van szó.

Hirdetés

Bár mindannyian vágyunk a feltöltődésre és pihenésre, a nyaralással és a hosszabb távollétekkel otthonunk és értékeink iránti aggodalmunk is megnőhet.

Mi lesz addig a halakkal? Hogyan vigyázhatok a házra, amíg nem vagyok otthon? Hogyan maradhat addig is tiszta az otthonom? Már számos okosotthon megoldás létezik, amelyek mind segítségünkre lehetnek ilyen helyzetben is. Tiszta lakás, szemmel tartott értékek, friss eleség a halaknak.

A cseh Tesla az okosotthon-technológiák megbízható márkájának számít (Fotó: Tesla)
A cseh Tesla az okosotthon-technológiák megbízható márkájának számít (Fotó: Tesla)

A cseh okosotthon márka, a Tesla megmutatja, hogyan könnyíthetik meg ezek az eszközök a mindennapokat, nyaralás alatt is!

Hirdetés

Figyelő szemek távolról is

Egy okos kültéri kamera már többre képes, mint, hogy egyszerűen videót rögzítsen: akár azonnal értesítést küldhet telefonon keresztül, ha valami gyanús mozgást, vagy hangot érzékel, például, ha valaki betört egy ablakot.

A Tesla okos kamerájának köszönhetően nyaralás közben sem kell aggódni az otthonunk biztonsága miatt (Fotó: Tesla)
A Tesla okos kamerájának köszönhetően nyaralás közben sem kell aggódni az otthonunk biztonsága miatt (Fotó: Tesla)

A kamera beépített mikrofonja segítségével akár szóban is biztosíthatod a betolakodót, hogy rossz helyen jár. Egy okos ablak vagy ajtóérzékelővel tovább növelheted a biztonsági szintet: ha egy érzékelővel ellátott ablak vagy ajtó kinyílik, azonnal értesítést kapsz a telefonodra.

Első a biztonság

Elriaszthatod a rablókat akár okos konnektorok segítségével is, amelyek esténként, egy beállított időpontban, rendszeresen felkapcsolnak egy lámpát valamelyik szobában, hogy úgy tűnjön, mintha otthon lennél. Az okos érzékelők pedig időben észlelik a gáz-, füst- vagy vízszivárgást és értesítést küldenek a telefonodra, hogy még időben tudj intézkedni. Nincs több leolvadt hűtő…

Tiszta víz és elegendő élelem a négylábúak számára

Felfedezted már az automatikus öntöző rendszerek előnyét a virágjaidnál? Nemcsak a növények, de az állatok is otthon maradhatnak valamennyit egyedül, ha gondoskodsz távolról a táplálásukról! A tiszta vízről gondoskodhat egy okos háziállat itató, amely folyamatosan cirkulálva friss vízzel látja el a kiskedvenced.

A Tesla megoldásai a házikedvencek ellátásában is segítenek (Fotó: Tesla)
A Tesla megoldásai a házikedvencek ellátásában is segítenek (Fotó: Tesla)

Hasonlóan okosan megoldható az etetés is a kedvencek részére! Egy okos háziállat etetővel előre programozhatod a táp mennyiségét és időtartamát. Sőt, egyes eszközök beépített kamerájának köszönhetően hanggal és képpel is kommunikálhatsz kedvenceddel és bármikor ránézhetsz a kapcsolódó alkalmazáson keresztül!

A halak is kapnak enni

Szenvedélyes akvarista vagy? Mostantól aggodalom nélkül elmehetsz otthonról! Egy okos haletető fokozatosan adagolja a friss haleledelt egy nagy tartályból, és Te bármikor kezelheted az adagok mennyiségét és azok időzítését. Nem kell többé a szomszédot megkérni e 'nemes feladatra'.

Nincs többé túletetett hal az akváriumban! (Fotó: Tesla)
Nincs többé túletetett hal az akváriumban! (Fotó: Tesla)

Érkezés előtt frissen porszívózva és felmosva

Amíg csak szeretnél, távol lehetsz, de amikor hazaérsz, nem fog többé poros és koszos padló várni. Az okos robotporszívók működését előre beprogramozhatod, vagy a telefon segítségével egy kattintással bármikor munkára foghatod ezt az okos segítséget. A továbbfejlesztett változatok még többre képesek; fel is mosnak, és képesek nagyobb figyelmet fordítani a ház bizonyos részeire takarítás közben, másokat pedig teljesen elkerülni, ha azt szeretnéd.

Illatos, tiszta levegőjű otthon

Lehet, hogy nem a legjobb ötlet elmenni otthonról és nyitva hagyni az ablakokat, de az sem, hogy napokig ne szellőztess rendszeresen egy-egy helyiséget. Egy okos légtisztító segít a beltéri levegő minőségének megőrzésében, távolról is. Tisztít, ionizál, frissíti a levegőt és megöli a vírusokat, baktériumokat. A teljeskörű hatás érdekében kiegészítheted a levegő frissítést egy telefonnal vezérelhető okos aroma diffúzorral, így otthonodat már a bejárati ajtó kinyitása előtt is kellemes illattal töltheted meg.

Hasonló technológiákkal és sok más érdekességgel vár a PCWorld Max, különleges előfizetői akciója. Nézd meg a különféle előfizetői csomagokat és válassz magadnak ajándékot mellé!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)