Hirdetés

Zöld lámpa a Zöld Pályának

|

Ha érdekel a zöld technológia, az okos otthon, ha okos városban szeretnél élni, biztonságosan közlekedni, ha rajongsz a kreatív ötletekért, itt a helyed!

Hirdetés

"Drágám, egy űrhajón élünk" - ez a mondat az egyik kedvenc sorozatomban, a sajnos csak egy évadot megért Firefly egyik epizódjában hangzik el, válaszként arra, hogy a csodálatos Alan Tudyk által alakított pilóta valamire rácsodálkozva azt mondja: "ez tiszta sci-fi". A Zöld Pályán szeretnénk bemutatni, hogy ma már egy olyan korban élünk, amikor a technológiát okosan, kreatívan felhasználva rengeteg olyan problémát meg tudunk oldani, amiről nem is gondolnánk.

E-mobilitás, okos város, okos otthon, fenntarthatóság, vezetéstechnika, zöld design, energiahatékonyság - mindez egy helyen, a Zöld Pályán. (Fotó: NASA)
E-mobilitás, okos város, okos otthon, fenntarthatóság, vezetéstechnika, zöld design, energiahatékonyság - mindez egy helyen, a Zöld Pályán. (Fotó: NASA)
E-mobilitás, okos város, okos otthon, fenntarthatóság, vezetéstechnika, zöld design, energiahatékonyság - mindez egy helyen, a Zöld Pályán. (Fotó: NASA)

Erre szükség is van, hiszen elég csak végignézni a híreket, vagy kinézni az ablakon, az éppen aktuális hómentes télen vagy aszfaltolvasztó nyáron. Eközben persze - óriási közhely következik - a világ nem áll meg, mint ahogy nekünk is el kell jutnunk egyik helyről a másikra, lehetőleg úgy, hogy biztonságosan meg is érkezzünk a célunkhoz. Megvan a lehetőség rá, hogy ezt úgy csináljuk, hogy közben ne szakadjon a fejünkre a bolygó, de tény, hogy nagyon kicentiztük a lehetőségeinket. Igyekszünk bemutatni az olyan ötleteket, felfedezéseket, találmányokat és kezdeményezéseket, amelyek hozzásegítik az emberiséget egy hatékonyabb, tudatosabb, ugyanakkor barátságosabb világhoz.

Mit találsz a Zöld Pályán?

A szemünk láttára zajlik épp az autózás forradalma, az elektromos autók terjedésével: rendkívül izgalmas időszakról van szó, hiszen utoljára akkor zajlott hasonló, amikor a lovaskocsikat elkezdték felváltani a robbanómotoros járművek. Most hasonló paradigmaváltás előtt áll a világ, mi pedig szeretnénk az első sorból szemlélni az eseményeket. Azonban nem csak négy keréken közlekedünk, így számunkra ugyanilyen fontos a fenntartható közlekedés és az e-mobilitás, egy-két-három-négy (vagy több) keréken, földön, vízen, levegőben egyaránt. Ha pedig már környezetkímélő módon közlekedünk, tegyük azt biztonságosan is: a balesetmegelőzés és a vezetéstechnika terén a Speedworld.hu szakemberei lesznek a segítségünkre. Velük együtt mutatjuk meg olvasóinknak, milyen apróságokon múlik, hogy megérkezzünk az úti célunkhoz.

Az autók, járművek napjaink szerves részei, azonban életünket nem az utakon, hanem otthonainkban és városainkban, falvainkban éljük, éppen ezért célunk olyan technológiai fejlesztések és izgalmas tudományos megoldások bemutatása is, amelyek lehetővé teszik, hogy ne feléljük a jövőnket, hanem kiegyensúlyozott, tudatos módon használjuk a rendelkezésünkre álló lehetőségeket. Az okos otthonok, okos városok ma már nem a sci-fi írók fantáziájának szüleményei, hanem olyan fogalmak, amelyek mindenki számára elérhetőek, aki kellő tudatossággal éli az életét. Szeretnénk különbséget tenni a tényleges okos és fenntartható megoldások és a zöld "hullámot" meglovagolni akaró trend (greenwashing) között. 

Induljunk el együtt a fenntartható, zöld jövőbe vezető úton!

Andersen Dávid
főszerkesztő

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)