SustainIT 2022: hogyan lesz profit a fenntarthatóságból?

|

A Zöld Pálya és a Computerworld közös rendezvényén a digitális transzformáció és a fenntarthatóság közös témái kerülnek terítékre.

Bő egy hét múlva, szeptember 23-án először kerül sor testvérlapunk, a Computerworld és a Zöld Pálya közös szervezésű SustainIT 2022 konferenciájára. A rendezvényt azért hívtuk életre, mert napjainkban az informatika és a fenntarthatóság területével minden cégnek foglalkoznia kell, függetlenül attól, hogy milyen szektorban, szegmensben tevékenykednek.

Előbbire a digitális transzformáció és az Ipar 4.0 módszereinek terjedése, utóbbra pedig a klímaváltozás egyre súlyosabb következményeinek elkerülése érdekében van szükség. A fenntartható céges működés mára több lett egyszerű buzzwordnél: a vállalatok működésébe egyre jobban kezd beépülni, de akár a profit növelésében is fontos szerephez juthat.

A fenntarthatóság, az IT és az üzlet ma már kéz a kézben jár (Fotó: Unsplash/Ashes Sitoula)
A fenntarthatóság, az IT és az üzlet ma már kéz a kézben jár (Fotó: Unsplash/Ashes Sitoula)

A fenntarthatóság, az IT és az üzlet ma már kéz a kézben jár (Fotó: Unsplash/Ashes Sitoula)

Ennek fényében a SustainIT 2022-n a hazai IT-szektor és üzleti élet vezető szereplői találkozhatnak egymással és hallgathatják meg az előadásokat, kerekasztal- és panelbeszélgetéseket, olyan témákban, mint a vállalatvezetés és a fenntarthatóság, az ESG szerepe, a technológia és a környezetvédelem kapcsolata, zöld üzleti projektek vagy épp az e-mobilitás.

A konferencián a különféle érintett területek szakértői adnak elő, többek között olyan cégek és szervezetek képviseletében, mint a Magyar Bankholding Zrt., a Tungsram Global, a Greenbrands, a Siemens, a ShareNow vagy a Jövő Mobilitása Szövetség.

Találkozzunk szeptember 23-án a SustainIT konferencián! (Fotó: Continental Citygolf Club)
Találkozzunk szeptember 23-án a SustainIT konferencián! (Fotó: Continental Citygolf Club)

Találkozzunk szeptember 23-án a SustainIT konferencián! (Fotó: Continental Citygolf Club)

A SustainIT 2022 konferencia tervezett programja:

  • Luxuscikkek dilemmája: programozó vagy villanyszámla? - Gazdag Ferenc elnökségi tag, MVISZ

  • Mit kell tudnia egy vállalatvezetőnek a fenntarthatóságról? - Wiszkidenszky András régióigazgató, Greenbrands

  • ESG Jelentés: a vállalat jövője a tét - Mehlhoffer Tamás PR igazgató, Tungsram Global

  • A környezeti és társadalmi fenntarthatóság összefüggései - Lévai Gábor alapító igazgató, Scale Impact Public Benefit kft.

  • ESG bevezetés nyolc egyszerű lépésben és utána hatékony működtetése a digitális korban - Szücs-Winkler Róbert ügyvezető, Denxpert EHSS Software Kft.

  • ESG kerekasztal - A beszélgetés résztvevői: Szege György ESG osztály vezetője, Magyar Bankholding Zrt, Mehlhoffer Tamás PR igazgató, Tungsram Global, Szücs- Winkler Róbert ügyvezető, Denxpert EHSS Software Kft

  • A Magyar Bankholding a fenntarthatóság útján - Szege György ESG osztály vezetője, Magyar Bankholding Zrt

  • Technológia és fenntarthatóság: Megment vagy romba dönt? - Dr. Köves Alexandra Egyetemi Docens, Budapesti Corvinus Egyetem

  • Az együttműködés feltételei, lehetőségei, hiánya és/vagy szükségszerűsége a zöld projektek terén - Lomniczi Gergely ügyvezető Indigo Communications és Pannon Örökerdő Kft.

  • E-mobilitás kerekasztal - A beszélgetés résztvevői: Pukler Gábor elnök, Jövő Mobilitása Szövetség, Buday Bence, ShareNow ügyvezető igazgató, Balasa Levente Smart Infrastructure divízió igazgató, Siemens Zrt

A szakmai program mellett lesz lehetőség üzleti ismerkedésre, networkingre is, amelyhez a Continental Citygolf Club biztosítja az impozáns helyszínt.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a SustainIT 2022 Konferencia weboldalán lehet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)