Hirdetés

A CATL új akkumulátora 1000 feltöltés után sem veszít a kapacitásából

|

Először elektromos buszok fogják kipróbálni az újgenerációs eszközt.

Hirdetés

A CATL-ről egyre többet hallani mostanság az elektromos autózás világában. Az alig néhány éves kínai akkumulátorgyártó vállalat számos vezető márkát, többek között a Teslát és a vele közvetlen érdekeltségi viszonyban álló BYD-t is ellátja kiváló minőségű termékeivel.

A cég nem sajnálja az erőforrásait a fejlesztésekre, a technológia folyamatos finomítására sem. Eddig is próbált többet nyújtani versenytársainál, megfelelve a fokozódó igényeknek, és most egy újabb lépést tett az elektromobilitás fejlesztése felé.

A cég, ami korábban már a NIO-nak is gyártott nagy teljesítményű akksikat 12 éves garanciával, most ennél is tovább megy. Új terméküket a vállalat közlése szerint 15 éves élettartammal és garanciával fogják kínálni.

Hirdetés

Az új energiacella a hírek szerint az impozáns jótállási idő mellett állítólag 1000 töltés után sem veszít semmit a kapacitásából, és összességében 1,5 millió kilométer megtételére lesz alkalmas. A hosszú élettartamú EV-akkumulátor először a legnagyobb elektromos buszgyártó, a Yutong flottájába kerül, amely gyakran teszi ki buszait olyan fokozott kihívásoknak, mint az extrém hőség, a hideg vagy a terepen való közlekedés, hogy bizonyítsa tartósságukat.

Az akkumulátorgyártó egyébként a NIO-t is szeretné bevonni későbbiekben a tesztelés folyamatába. Ha siker övezi a teszteket, az több szempontból is jó hír, hiszen hamarosan 20 millió tisztán elektromos autó garanciája fog lejárni, ami komoly megoldandó probléma elé állítja az érintett autótulajdonosokat.

A CATL valójában nemcsak arra törekszik, hogy 15 éves garanciát tudjon adni az általa gyártott EV akkumulátorokra, hanem arra is, hogy a fenti időszak letelte után a fennmaradó kapacitás se essen be 85 százalék alá. Jelenleg a gyártók többsége 8 év garanciát vállal az akkumulátorokra, és ennek letelte után 70 százalékos kapacitásmegmaradást ígér.

A 15 éves akksi mellett a gyártó egy nagyobb teljesítményűvel is készül, amire viszont "csak" 10 év garanciát vállal majd. Ezt a terméket a hírek szerint egymillió kilométer megtételére tervezték. A CATL újdonságaihoz használt technológiáról egyelőre nem sokat tudni, de hozzáértők szerint az a meglévő technológiák tökéletesítésének eredménye.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)