Hirdetés

A Hyundai új, megfizethető EV-t dob piacra

|

A gyártó rövid videón villantja most meg az új modellt.

Hirdetés

A jövő héttől lesz elérhető a Hyundai új, olcsó, tisztán elektromos autója, a Casper Electric, vagy ahogy Európában ismerjük majd, Inster EV. A gyártó az elektromos hajtás irányába támadt növekvő keresletet igyekszik orvosolni új megfizethető tisztán elektromos autójával.

Koreában már a múlt hét során megvillantották az új modellt, amit a gyártó mindenféle szerénység és álszerénység mellőzésével az elektromos járművek népszerűsítésének új szabványaként emleget. Egy minap kiadott videón megmutatták mindenkinek a megjelenés küszöbén álló autót, és néhány lényeges jellemzőjét.

Hirdetés

Koreában már eddig is értékesítették a Casper/Inster benzinüzemű változatát, de a most megjelent felvétel tanúsága szerint a vállalat nem sokat tartott meg abból a dizájnból. Ezek a DRL fényszórók és a pixeles irányjelzők, amiket már az IONIQ óta ismerhetünk.

A Hyundai Casper benzines változata
A Hyundai Casper benzines változata

Az eddig nyilvánosságra hozott információk szerint az új elektromos modell Koreába 315, Európába pedig 355 kilométeres hatótávval fog érkezni. A Hyundai szerint az Inster EV ezzel új mércét állít fel a hatótáv, a technológia és a biztonság tekintetében. Ezen felül ami biztosan sokat nyom majd a latba, az a modell ára.

Bár hivatalos adatokat még nem közöltek, jó szokás szerint most is vannak jól értesült súgók. Az EV várhatóan 27 000 dolláron fog alapfelszereltséggel indulni, ami önmagában sem rossz, de ha azt nézzük, hogy a belső égésű, csak Koreában forgalmazott változat is 15 000 dollárért kapható, láthatjuk, hogy nem szaladt el nagyon a ló a forgalmazóval árszabás tekintetében - ez kb. 12,7 millió forint lesz adóval együtt.

A Hyundai Europe vezérigazgatója, Michael Cole egy nyilatkozatában megerősítette, hogy az Inster EV Európában is piacra kerül, amelyet egy másik IONIQ modell követ még az idei évben. A június 27-én megrendezésre kerülő Busan International Mobility Show-ra időzített hivatalos bemutatkozása előtt a Hyundai egy új teaser videóban mutatja be, hogy mire számíthatunk hamarosan.

A jármű körvonalai az eddigieknél sokkal tisztábbak, és a karosszéria nagyját is szemrevételezhetjük a most megjelent felvételen. Az első ránézésre is megállapítható, hogy tényleg hasonlít a benzin üzemű Casperhez, de a különbségek is egyértelműek. Az új és régi formavilágot jó arányérzékkel vegyítették a fejlesztők az egyéni arculat kialakítása érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)