Hirdetés

A Jaguár tisztán elektromos terepjárója egy kisebb vagyonba fog kerülni

|

Már leadhatók az előrendelések a Callum Sky-ra.

Hirdetés

Ian Callum ismét nagyot alkotott. Az Aston Martin Vanquish és a Jaguar I-Pace tervezőjének köszönhetően elindulhat hódító útjára a Jaguar Callum Sky, ami egy zseniális, futurisztikus formavilággal bíró tisztán elektromos sport terepjáró. Ez egyébként az első ilyen járgány Callum tervezőcégétől.

Már meg is lehet rendelni - igaz meglehetősen borsos áron - az elkészült csodaautót, bár hivatalosan csak holnap debütál a londoni Cocncuers on Savile Rowson. A projekten dolgozó mérnökök szerint a Callum Sky, mindamellett, hogy a világ legszebb terepjárója, rendkívül egyedülálló és sokoldalú is. A formavilága egyszerre kelti a robusztusság és a karcsúság érzetét is.

A kész munkát tavaly novemberben villantották meg a szélesebb közönség előtt, de a sorozatgyártás megkezdésére még további fél évet kellett várni a brand és Callum munkái iránt rajongóknak. A most kereskedelmi forgalomba kerülő modell ára 80 000 fontnál (kb. 36 000 000 forint) kezdődik.

Hirdetés

A Callum Skye-t egy 42 kWh-s akkumulátor hajtja, és várhatóan mindössze 270 kilométer tud majd csak haladni egy töltéssel. Ezt a hiányosságot a gyártó extragyors töltési opcióval kompenzálja, aminek köszönhetően akár kevesebb, mint 10 perc alatt feltölthető a jármű. A Skye ugyan 4 047 mm hosszúságával és 1900 mm szélességével kisebb, mint más terepjáró EV-k, ám ennek és 1150 kg-os tömegének köszönhetően mindössze 4 másodpercre van szüksége a 100 km/h-s tempó eléréséhez

Műszerfalán központi érintőképernyő található, ami az Apple CarPlay és Android Auto használatát egyaránt támogatja. Ennek tervezésénél ügyelt arra a gyártó, hogy a funkcionalitáson legyen a hangsúly a zsúfoltság helyett. Az első sorban két rendkívül kényelmes sportülés található, de a hátsó sor is jól használható, és ha extra helyre van szükségünk szállításhoz, könnyen kivehető.

A felfelé nyíló hátsó csomagtartóban rengeteg tároló hely van egy hétvégi kiránduláshoz szükséges csomagoknak, sportszereknek, vagy akár horgászfelszerelésnek. A Callum Skye-t már Európában is alávetették a szükséges teszteknek, szóval itt is előrendelhető - felszereltségtől és specifikációktól függően - 80 000 és 110 000 font (36 000 000 - 54 000 000 forint) közötti vételáron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)