Hirdetés

A Tesla autóinak száma átlépte a hatmilliót

|

Nagy mérföldkő ez egy lassuló növekedési fázis kellős közepén.

Hirdetés

Nagy mérföldkőhöz érkezett az idén huszonegyedik életévét betöltő világcég, a Tesla. Kevesen tudják, hogy a Telsa Motors néven indult vállalatban a kezdeteknél még nem volt jelen Elon Musk. Ő csak egy évvel később csatlakozott az alapító duóhoz, hogy két évtized alatt összehozzák a világ egyik legjelentősebb EV-gyátó cégét.

Martin Eberhard és Marc Tarpenning sokáig nehezményezte, hogy a média teljes egészében Musknak tulajdonítja a cég alapítását, és ő maga sem sietett tisztázni ezt az egyértelmű félreértést. 6 és fél millió dolláros befektetésével persze rövid úton a vezérigazgatói székben találta magát, ahonnan már ismerős a történet.

Az út, mely elvezette a Teslát a csúcsra, és a BYD mint trónbitorló megjelenése ellenére a mai napig ott tartja, most egy fontos mérföldkőhöz érkezett. A napokban gördült le a gyártószalagjukról a hatmilliomodik legyártott tisztán elektromos autó.

Ez alig több mint 6 hónappal azután történt, hogy a vállalat 2023 szeptemberében legyártotta az 5 milliomodik járművét. Ezt megelőzően a Tesla 2023. március elején jelentette be a 4 millió elérését. Ez azt is jelzi, hogy a Tesla nem igazán gyorsította fel a gyártási ütemet az elmúlt egy évben.

Hirdetés

Ez annak ellenére van így, hogy a cég saját állítása szerint a telepített kapacitásaik jelentősen megnövekedtek az elmúlt évek során. Ennek oka, hogy a keresleti problémák miatt a cég nem tudta ezeket maximálisan kihasználni.

A közelmúltban egymást érték a bővítések a cégnél. A sanghaji, a berlini és a texasi Gigafactory kapacitásnövelése egy összehangolt projekt része volt, ami ugyan a Cybertruck érkezésével nem maradt teljesen parlagon, de a céget még így is fojtogatja a kihasználatlan többletkapacitás.

Ezzel egy olyan kíméletlen verseny kezdődött a fogyasztók kegyeiért, amiben a Tesla, hosszú évek óta először partnerére talált a BYD személyében. Ez persze egy új korszak kezdetét hozta el, ahol az egykori világelsőnek össze kell kapnia magát, hogy nyeregben maradhasson a jövőben is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)