Hirdetés

A Tesla saját vasútvonalat épített ki a berlini gyáróriásához

|

Az első járatot egy dízelüzemű mozdony vontatta.

Hirdetés

Megtette első útját a vonat, ami a Tesla Berlin Gaigafactoryt a város lakott részeivel összekötő, újonnan épített, saját tulajdonú sínpáron halad. Ezzel úttörő szerepe lett a cég életében, hiszen a németországi telephely az első, ahova a tech-cég dolgozói vonaton utazhatnak. Ez egy igazán konstruktív és önazonos kezdeményezés, hiszen a vasúton való utazás a közösségi közlekedés egyik legfenntarthatóbb formája lehet a jövőben, és az uniós klímavédelmi stratégiában is fontos szerepet kapott.

Ennek ellenére már az új vasútvonal első útján fontos anomáliára figyelhettek fel a szemfüles Titter/X-használók. A nagy csinnadrattával induló sajtónyilvános esemény keretében, az új vasúti pályán végighaladó első gép egy dízelüzemű mozdony vontatta jármű volt.

Hirdetés

A Tesla Europe az X-en közzétett bejegyzésében jelentette be a vonal megnyitását. A büszkélkedő bejelentés szerint a Giga Berlin mostantól saját vonatjárattal rendelkezik. A bejegyzésbe egy videót is beágyaztak, amin az látható, ahogy az első vonat begördül a gyár napelemes előtetőkkel övezett peronjára.

A gyár egy alkalmazottja, Romain Hedouin, egy ennél személyesebb hangvételű videót osztott meg a saját oldalán. Ezen az látható, ahogy az első járaton munkába utazókat egy DJ fellépése is szórakoztatja, aki a mikroblog bejegyzés szerint szintén a cég dolgozója.

Az könnyen megállapítható a felvétel alapján, hogy a vonat nem elektromos üzemű. A poszt  egyik kommentelője Bombardier Talentként azonosította a mozdonyt, aminek a működéséhez szükséges elektromosságot egy dízelmotor állítja elő. Ez még akkor is ironikus, ha tudható, hogy a szerelvény nem a Tesla, hanem a német vasúti társaság (NEB) tulajdona.

A vállalat közlése szerint a vonat 40 percenként fog közlekedni a Fangschleuse állomás és a Grünheide-i gyárterület között. A műszakváltáskor közlekedő járatok 1500 embert fognak szállítani, ami remélhetőleg segíteni fog a környező utak zsúfoltságának megszűntetésében. A járatokat nemcsak a gyár dolgozói, hanem bárki ingyen igénybe veheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)