Hirdetés

A Toyota megalkotta a holdjáró és a Land Cruiser keresztezését

|

Nem kizárt, hogy a koncepció-EV valamilyen formában a piacra is kijut.

Hirdetés

Bár a Toyota volt az első hibrid üzemű autó megalkotója és a technológia zászlóshajója két évtizeden át, a tisztán elektromos hajtással kapcsolatos fejlesztésekkel egészen a közelmúltig adós maradt. Az EV-gyártás megkezdése után szépen lassan elkezdte a brand behozni lemaradását az ágazatban. A jelenlegi EV eladási világranglista 29. helyén álló cég tele van tervekkel a jövőre nézve, melyek fő csapásiránya a kibocsátásmentesség.

Land Cruiser
Land Cruiser

1954-es megjelenése óta a cég nagyot futott Land Cruisereivel, melyek sikere, habár túl van már fénykorán, kitart a mai napig. Generációk kedvence kapott most egy esélyt még egyszer nagyot villantani, mikor is a vállalat egy koncepcióautójának megépítéséhez a jármű formai sajátosságait ötvözte a fejlesztés alatt álló holdjáróéval.

Hirdetés

A holdjáró megtervezését a Toyota a JAXA-val (Japán Űrkutatási Ügynökség) karöltve végzi.  A 2019-ben bejelentett, és 2020-ban előzetesen bemutatott hidrogéncellás, hatkerekű Lunar Cruiser várhatóan az évtized végére indul majd egy tényleges küldetésre. 

Lunar Cruiser
Lunar Cruiser

Ennek formavilágából merítve készítette most el a vállalat a Baby Lunar Cruiser névre keresztelt koncepcióautóját, de az jármű hátulja a hűtőráccsal és Toyota felirattal inkább a Land Cruiserre hajaz. A Toyota elmondása szerint az autót két joystick irányítja, meghajtásáról pedig a légmentes kerekekbe épített elektromos motorok gondoskodnak.

Baby Lunar Cruiser
Baby Lunar Cruiser

Nem tűnik nagyon elrugaszkodottnak az ötlet, hogy ezekből az elemekből néhányat beépítsen a cég a Toyota Compact Cruiser EV sorozatgyártású változatába. A találgatások még javában folynak, de remélhetőleg többet is megtudhatunk a vállalat közelgő éves bemutatójából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)