Hirdetés

A Volvónak ambíciózus tervei vannak az évtized lezárására

|

Tervei végrehajtásához jelentős átszervezésre lesz szükség a vállalatnál.

Hirdetés

A Volvo szó hallatán a legtöbb embernek a minőség, biztonság és kényelem jutnak az eszébe. A piacvezető svéd márka bár hibrid üzemű autókat lassan két évtizede gyárt és forgalmaz, 2017 óta elkötelezett híve a tisztán elektromos technológiának is. Azóta jópár EV modell került ki a cég gyártósorairól a megszokott minőségben; utoljára egy EM90 nevű minifurgon, ami jövő év elejétől lesz látható forgalomban.

A cég minap bejelentést tett arról, hogy 2030-ra már teljesen átállnak a tisztán elektromos üzemű autók gyártására, de már 2025-re 50 százalékra szeretnék növelni az elektromos hajtásúak arányát a gyártásban.

Hirdetés

A hangzatos cél elérése érdekében a cég egy 88 millió dolláros átszervezés részeként átalakítja az amerikai és kanadai üzemek működését, hogy növelje a brand versenyképességét a jövőben. Aki az "átszervezés" szó hallatán leépítésekre gondol, az nem téved nagyot. Nem is csinál belőle titkot a Volvo, hogy a változások egy alsó hangon 10 százalékos létszámcsökkentéssel fognak együtt járni.

 Volvo XC40
Volvo XC40

A cégvezetés a folyamatokat CORE+ néven fogja elindítani, és ez nyilatkozatuk szerint egy teljes körű átalakítást foglal magába. Kommunikációjuk szerint minden lépés a hatékonyságot szolgálja, és jó előre igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy a leépítések leginkább korkedvezményes nyugdíjazás formájában történnek meg, Ez 1300 svéd munkavállalót érint, és várhatóan október elejéig sor kerül majd rá.

A jövőben a márka égisze alatt minden évben új EV-t terveznek megjelentetni, és ezzel együtt fokozatosan kivezetik a belső égésű és hibrid üzemű modelleket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)