Hirdetés

1000 lóerős villanyszörnnyel támad az Alfa Romeo

|

Az elektromos autó a 2016-ban bemutatott Giuliát válthatja az olasz márka kínálatában.

Hirdetés

Az Alfa Romeo nem kapkodja el a villanyhajtás bevezetését, ugyanis az olasz márka csak 2024-ben tervezi bemutatni az első tisztán elektromos autóját - igaz, hibridet és plug-in hibridet már most is forgalmaznak.

A minap pedig Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója mondta el, hogy a cég 2016-ban bemutatott szedánját, az Alfa Romeo Giuliát 2025-ben cserélik le egy elektromos hajtású modellre - írja az InsideEVs.

Az Alfa Romeo Giulia 2016 óta csavarja el az autórajongók fejét (Fotó: Stellantis)
Az Alfa Romeo Giulia 2016 óta csavarja el az autórajongók fejét (Fotó: Stellantis)

A Giulia sokat tett az olasz márka feltámasztásáért, amely az ezredforduló környékén még szépen prögött, aztán a 2010-es évek elején komolyan vesztett a lendületéből. A Giulia, később pedig a Stelvio SUV, majd a már hibridhajtással is rendelhető Tonale igyekeztek életbent artani a cég hírnevét.

A kétségtelenül szépre sikerült Giulia felett azonban már eljárt az idő, ezen pedig a 2022-es ráncfelvarrás se nagyon segített. Imparato pedig most elárulta, hogy az egyelőre csak Giulia EV néven emlegetett járműben 800 voltos architektúra dolgozik majd, ami azt jelenti, hogy 10-ről 80 százalékra 18 perc alatt lehet majd feltölteni az akkumulátorát. Ez legalább 100 kilowattórás kapacitást jelent majd, illetve egy töltéssel szűk 700 kilométeres (696) hatótávot.

Az alapmodell várhatóan 345 lóerőre lesz majd képes, de készül egy 790 lovas változat is, a csúcsgép, a Quadrifoglio Veloce változat pedig elérheti az 1000 lóerőt is.

Imparato azt is elárulta, hogy a Stelvio SUV-ból 2026-ban érkezik a tisztán elektromos hajtású változat, amelyet az olaszok a Porsche Macan EV versenytársának szánnak.

Az említett első elektromos hajtású modellt pedig várhatóan Brennero néven dobják majd piacra: ez a B-szegmensbe tartozó, azaz közepes méretű SUV azonban elérhető lesz benzines és hibrid változatban is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)