Hirdetés

Alighanem az utolsó kiszivárgott fotók láttak napvilágot a megjelenés előtt álló Cybertruckról

|

A sajtófotóknak tűnő, jó minőségű beállított felvételeken már a beltér is alaposan szemügyre vehető.

Hirdetés

Az év legjobban várt autóbemutatójától már csak kevesebb mint egy hét választ el. Éppen négy éve annak, hogy a Tesla leleplezte a futurisztikus kisteherautó, a Cybertruck prototípusát. Az elmúlt időszakban a gyártó számos alkalommal hosszabbított az előzetesen beígért dátumokon, de így is megmaradt a járművet övező hype. Igaz sok ellentmondás, félinformáció és egy sor érthetetlen fiaskó kísérte a zászlóshajónak szánt termék fejlesztését, de végül november 30-án egy grandiózus ünnepség keretében végre át fogják adni az első példányokat a sor elején álló tulajdonosaiknak.

Az anomáliák övezte várakozást még egy nagyon jellemző jelenség kísérte az elmúlt időszakban: a folyamatos szivárogtatás. Szándékkal vagy anélkül, de hetente 4-5 is jutott elcsípett jelentésekből, kikerült fotókból és belsős információkból a sajtónak. Nem is a Cybertruckról lenne szó, ha nem maradt volna még néhány kiszivárgott fotó a megjelenés előtti utolsó hétre is.

Hirdetés

Az X-re kikerült képeket ya78756632 töltötte fel, de ő is csak a Weibóról vette át, ahova egy xiaohongshu nevű felhasználó tette fel. Az összes kép jobb alsó sarkában az ő neve látható vízjel formájában. Százszámra láttak már napvilágot a járművet kívülről bemutató fotók, de mostanáig csupán néhányon pillanthattuk meg a műszerfalat. A most megjelent jó minőségű fotók minden eddiginél részletesebben mutatják be a belső teret, különös tekintettel a műszerfalra.

Ezeken a felvételeken jól látszik az érintőképernyős felhasználói felület, a szögletes kormánykerék, a robusztus középső konzol, a sportos ülések és a napfénytető. Egy másik képen tisztán kivehetők a vezérelhető egységek és a hozzájuk tartozó beállítások: a felfüggesztés beállításai (beállás/alacsony/magas), a kormány és a tükrök állítása, a fényszórók, a gyerekzár, ablakzár, az őrző üzemmód, az autómosó üzemmód és egy sor további opció.

A vezető- és az anyósülések első ránézésre szellőztethetőnek és fűthetőnek tűnnek. Van egy fénykép a nyitott csomagtérről is, ami nem tűnik túl kicsinek, de ránézésre sincs akkora, mint az F-150-é. Egy közeli felvételen látható a háromszög alakú oldalsó tükörsapka és az óriási szélvédőtörlő.

Nemcsak a szivárogtatás hozott új infókat a Cybertruckról, a Tesla bemutatótermeiben elhelyezett reklámplakátokról is kiderült egy-két eddig ismeretlen adat. Ilyen például az autó terhelhetősége. Eszerint a vontatási kapacitása megközelítőleg 5 tonna, a hasznos teherbírása 1134 kilogramm. A plakát még pár apró érdekességgel szolgál: a Cybertruck platója ultrakemény lemezformázó kompozitból (SMC) készül, az üvegek törésállók és a külső váz anyaga ultrakemény rozsdamentes acél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)