Hirdetés

Az Isuzu elektromos pickupot készül piacra dobni

|

Thaiföldön fogják gyártani a kibocsátásmentes járművet, de először az európai piacokat veszik célba.

Hirdetés

A nagymúltú japán autógyártó története egészen az első világháborúig nyúlik vissza, mikor egy tokói műszerész cég kiterjesztette tevékenységét az autógyártásra, de csak 1949-ben vette át ezt a nevet. Az évek során a személyautók mellett a cég egyre inkább elkötelezte magát a haszongépjárművek, teherautók és katonai célú járművek gyártása mellett.

A 2000-es évek elején nagyot húzott a cég a D-Max nevet viselő kisteherautójával, amit további két generáció is követett a sikerre való tekintettel. Legutóbb 2019-ben jelent meg új változata a D-Maxnak, de egy közelmúltban tartott bemutatón a vállalat vezetője, Shinsuke Minami, egy elektromos pickup fejlesztését jelentette be, melynek gyártása 2025-ben kezdődik Thaiföldön.

Hirdetés

Bár nem sok további konkrétum hangzott el az BEV-ről (Battery Electric Vehicle), de többnyire már kész tényként kezeli mindenki, hogy az egy D-Max-jellegű jármű lesz. Minami nyilvánosságra hozta azt is, hogy az új termékkel először Európában jönnek ki, majd ezt követően a piaci igényeknek megfelelően terjeszkednek vele tovább. A gyártás helyszínének kiválasztása, Thaiföld, nem véletlen, a cég az elmúlt években a D-Maxok több mint a felét értékesítette ott.

A D-Max 2019-es változata
A D-Max 2019-es változata

Az Isuzu korábban is gyártott már elektromos üzemű járműveket, buszt és teherautót, szóval a technológia nem teljesen ismeretlen a számára. A cég egy ideje már azt kommunikálja, hogy aktívan szeretne részt venni a légkör szén-dioxid-mentesítésében. Ezen a vonalon haladva fog a pickup is elkészülni. 

Isuzu Elf, a brand elektromos teherautója
Isuzu Elf, a brand elektromos teherautója

Bár a brand más gyártókhoz képest kissé el van maradva az előbb-utóbb mindenkire váró átállással, de az első lépéseket már megtette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)