Hirdetés

Gamerek és filmrajongók is imádni fogják a holnap érkező BMW i7-et

|

Az biztos, hogy az utasok nem fognak unatkozni az elektromos limuzinban.

Hirdetés

A BMW Deutschland Facebook-oldalára került ki az alább is látható fotó, a német márka eddigi legnagyobb elektromos limuzinjáról, a BMW i7-ről. Az autót április 20-án mutatják be, azonban az eddig kiszivárgott információkból már lehet következtetni egy-két részletre.

A BMW i7 a mindenkori legnagyobb szedán, a 7-es sorozat elektromos változata, amelyről az InsideEVs azt gyanítja, hogy a hajtáslánca az iX M60-tól érkezik, igaz, ezt a gyáriak egyelőre nem erősítették meg. Ha ez igaz, akkor teljesül a BMW ígérete, amely szerint az elektromos 7-es széria több mint 600 lóerőre lesz majd képes. Az iX M60 dupla villanymotorja ugxyanis Sport módban 610 lóerőt tud felmutatni, 1100 Nm nyomaték mellett.

 A BMW i7 a német márka legnagyobb elektromos limuzinja lesz (Fotó: BMW)
A BMW i7 a német márka legnagyobb elektromos limuzinja lesz (Fotó: BMW)

A BMW i7 a német márka legnagyobb elektromos limuzinja lesz (Fotó: BMW)

A német gyártó becslése szerint az elektromos luxusszedán WLTP-ciklus szerint egy töltéssel 580-610 kilométeres hatótávra lesz majd képes, bár egyelőre ezt az információt sem erősítették meg.

Hirdetés

A Facebook-oldalra feltöltött fotó szerint viszont biztos, hogy az új elektromos BMW utasai nagyon komoly szórakoztatóközpontot kapnak maguk elé. Az első ülések fejtámlájára ugyanis egy jókora, a hírek szerint 8K felbontású panorámamonitor kerül majd, amelyen számtalan applikációt használhatnak, köztük jó néhány streaming-szolgáltató alkalmazását.

Bár nem tudni, hogy csak grafikáról van-e szó, ha a fotó valós információkat mutat, az új i7-esben elérhető lesz majd az Amazon Prime, a Twitch, a Red Bull és az Amazon Music is. A cég autói egyébként egy ideje már kulcs helyett akár egy iPhone-nal is nyithatóak.

A nem tisztán elektromos -es BMW-t is 20-án mutatja majd be a gyár. A benzines hibridet egy több mint 600 lóerős V8-as erőforrás hajtja majd. A BMW holnap, magyar idő szerint délután 14 órakor kezdődő élő online közvetítésben mutatja be az autókat, az adáshoz a cég weboldalán lehet csatlakozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)