Hirdetés

Egy Ford pickupnak kellett kisegítenie a bajba jutott Cybertruckot

|

Elakadt a csodaautó, pedig ez még messze van az apokalipszistől.

Hirdetés

Aki azt gondolta, hogy a Tesla Cybertruckja a megjelenése után kevesebb figyelmet kap majd és lekerül a címlapokról, az nem is tévedhetett volna nagyobbat. A brand történetének első pickupja üzembiztosan szállítja napi szinten a híreket a megjelenést követően is. Legutóbb azzal sikerült minden új EV kisteherautó tulajdonost kiborítani, hogy egy szó nélkül csempészte vissza az eladást ellehetetlenítő kitételt a Cybertruckok adásvételi szerződésébe.

Elon Musk sokat henceg megjelenése óta is a zászlóshajónak szánt járművel, egy nyilatkozatában például azt találta mondani, hogy a Cybertruck akár az apokalipszist is átvészeli. Egy a héten megjelent videó azonban arró tanúskodik, hogy a Tesla-vezérnek ismét sikerült nagyot mondania.

Az Instagramon megosztott videón az látható, hogy a teherautó egy hóval borított földúton próbál áthaladni, de kipörögnek a kerekei. A Tesla, platóján egy fenyőfával, végül egy Ford pickup segítségével tud csak kijutni. A Matt Chambers, autórajongó személyes oldalán megosztott videó már az X-en is megjárta a köreit megjelenése óta. A felvételen látható Cybertruck a Corral Hollow Trailről csúszott le, ami egy a - kaliforniai Bear Valleyben található - kifejezetten terepjárók számára fenntartott útvonal.

Hirdetés

Chambers elmondása szerint, a sofőr a Tesla mérnökeként tesztelte a járművet téli körülmények között. Állítása szerint az általa vezetett példányban egy szoftveres hiba miatt nem működött a kipörgés gátló. A tesztelésre fenntartott autón nem volt vonóhorog, sem pedig más rögzítési pont így óvatosan kellett a vontatáshoz használt kötelet a karosszériához erősíteni.

Van a videó kommentelői között olyan, aki szerint a sofőr hibája volt az elakadás, de ez még így sem jó cégér a felfutóban lévő típusnak. Nem ez az első eset, hogy a Cybertruck prototípusa látszólag nehezen boldogul terepen. A múlt hónapban egy másik Instagram-felhasználó osztott meg egy videósorozatot, amelyen egy Cybertruck-tesztelőt mutattak, amint egy másik kaliforniai terepjárós szabadidőparkban egy földes dombon küszködik felfelé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)