Hirdetés

Egy konstruktőr cég hójáró szörnyeteget gyártott le a Cybertruckból

|

Videón az átépítés folyamata.

Hirdetés

Ha az elmúlt hetekben követted a Tesla Cybertruckjával kapcsolatos híreket, valószínűleg hallottál már a Colorado sziklás hegyei közt furikázó lánctalpas hójáróról, aminek a Tesla pickupja képezi az alapját. A "szörnyszülött" létrehozásával hírhedté vált csapat tegnap kiadott egy videót arról, hogyan módosították a teherautót.

A Cybertruck tulajdonosa, akié a Supercar Ron nevű Instagram-fiók, egy Utah-ban élő autógyűjtő. A megszállott rajongó legimpozánsabb darabjai között található Bugatti Veyron, Lamborghini Huracan Sterrato, valamint a Porsche 911 Dakar is.

Nemrégiben sikerült beújítania az irigylésre méltó darabok közé egy Foundation Series Cybertruckot is, aminek átalakításával a Sparks Motorst bízta meg. A jó nevű konstruktőr startup elsősorban dízelüzemű járművek testreszabásával foglalkozik, de egy ilyen kihívásra nem tudtak nemet mondani.

Hirdetés

A Sparks Motors nagy teherbírású hótalpakat tervezett a Tesla üdvöskéjére, ezért kapta Cybertrax nevet. Nem volt könnyű dolguk az elektromos hajtású monstrummal. Át kellett alakítaniuk a felfüggesztést, hogy a lánctalpaknak is legyen elég helye.

A Cybertrax az első és a második próbaúton is csődöt mondott. Az első próbakörön a gyárilag felszerelt elülső kormányrúd eltört mint egy darab gally. Dave Sparks, a Sparks Motors munkatársa szerint az alkatrész túl vékony volt, és szerkezetileg instabil.

A második próbakörön eltört egy csavar, ami a hátsó kormányrudat kötötte össze a kerekekkel. Így a Sparks Motorsosoknak muszáj volt kikapcsolni a hátsó kormányművet. Emellett megerősítették a kormánykarokat és erősebb lengéscsillapítókat szereltek be a megfelelő működés érdekében. Egyedi lökhárítókat és lengőkarokat is felszereltek, hogy megerősítsék a szerkezetet.

Meglepő módon a Tesla rendkívül lelkesnek mutatkozott a munkálatok kapcsán, és támogatásukról erősítették meg az átalakításon dolgozó céget. Néhány vizuális elemmel is feldobták végül a Sparks Motors szakemberei a kész művet: A Baja Designs nagyteljesítményű lámpái és a havat mintázó álcafólia tették meggyőzőbbé a végeredményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)