Hirdetés

Egy techkritikus szerint ezek a Tesla Cybertruckjának erősségei és gyengeségei

|

Lenyűgözte az elektromos kormányzási rendszer, de összességében túl minimalistának tartja a brand első pickupját.

Hirdetés

Marques Brownlee, vagyis az MKBHD nevű tartalomgyártói vlog mögött álló techkritikus a minap kifejtette véleményét a tavaly megjelent elektromos pickupról. Szerinte a Cybertruck dizájnja már most ikonikusnak mondható, de ennek ellenére úgy gondolja, hogy sok szempontból túlértékelik a Tesla óriási sikernek örvendő autóját.

Azt állítja az évente okostelefonokat saját hatáskörben rangsoroló youtuber pénteken feltöltött új videójában, hogy megalapozott véleményét a jármű egy példányának egy hónapig tartó használata után tette közzé. A próbahónap során igyekezett fényt deríteni arra, hogy a Cybertruck megfelel-e az előzetes elvárásoknak.

Brownlee szerint például a pickup vezetékkel irányítható rendszere határozottan alulértékelt. A Cybertrucknak nincs mechanikus kapcsolata a kormánykerék és a kerekek között, ehelyett a kormánykerékről érkező jelek az első és hátsó tengelyek motorjainak szabják meg, hogy mennyit kell fordulniuk.

Hirdetés
 

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a járgány kormányzási aránya tetszőlegesen változtatható, vagyis a kerekek alacsonyabb sebességnél élesebb kanyarodási ívvel segítik például a parkolást, viszont magasabb sebességnél finomabban fordulnak a könnyebb kormányozhatóság érdekében. Ennek köszönhetően soha nem kell a kormányt "kitekerni a helyéből" a megfelelő pozíció eléréséhez.

"A változó kormányáttétellel és a négykerék-kormányzással kombinálva ez a legkezesebb, legmozgékonyabb érzetű teherautó, amit valaha vezettem"

- mondta Brownlee.

A golyóálló acél szerinte meglehetősen túlértékelt vonása a járműnek. A Cybertruck 800 voltos elektromos architektúráját és 48 voltos kisfeszültségű rendszerét viszont véleménye szerint a legtöbben alábecsülik, pedig ezeknek köszönhető, hogy a Tesla pickupja könnyebb a konkurens gyártók hasonló darabjainál.

A Cybertruck teljesítményét azonban kissé túlgondolják, mondja Brownlee. Ennek igazolására bemutatott egy rögtönzött versenyt a Cybertruck és egy Porche 911 Turbo S között. Bár a Cybertruck gyorsabban indult el, a 911-es lehagyta a pár száz méteres versenyen.

A neves youtuber a Tesla- pickupjának sokat hangoztatott minimalizmusát is túlzásnak gondolja. Szerinte a Tesla adhatott volna néhány különleges elemet a Cybertruckhoz, hogy a drága zászlóshajót megkülönböztesse az egyszerűbb járművektől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)