Hirdetés

Kiderült, mennyivel lesz drágább az elektromos autók töltése

|

Novembertől jön az áremelés.

Hirdetés

November 1-től drágul az elektromos autók töltése a MOL Plugee töltőoszlopain - írja a hvg.hu. Az áremelés egyaránt érinti a regisztrált felhasználókat és azokat, akik eseti alapon használják a cég töltőit.

Előbbi villanyautósoknak a mostani, 109 forintos, kilowattóránkénti díj helyett 149 forintba kerül majd a töltés a 11-43 kilowatt teljesítményű AC (váltóáram) töltőkön. Ez csaknem 37 (36,7) százalékos növekedést jelent.

A mostani emelés a MOL Plugee szolgáltatását érinti (Fotó: Unsplash/Tommy Krombacher)
A mostani emelés a MOL Plugee szolgáltatását érinti (Fotó: Unsplash/Tommy Krombacher)

Szintén drágul a DC (egyenáram) töltés is az 50-75 kilowattos úgynevezett gyorstöltőkön: itt 15,5 százalékos emelkedés várható, ami 155 helyett 179 forintot jelent kilowattóránként.

Hirdetés

Az említett eseti felhasználóknak kilowattóránként 119 helyett 159 forintot kell fizetnie az AC, és 165 helyett 189 forintot a DC-töltőkön. Nem változik viszont a 31. perc után számolt 1 forintos percdíj.

A MOL utoljára idén április elsején emelte a Plugee szolgáltatásának díjait.

Egyelőre nem emelkedik az MVM Mobiliti töltőinek használati díja, amelyet utoljára szintén idén tavasszal emeltek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)