Hirdetés

Így védik az elektromos bringát a tolvajoktól

|

Jönnek a riasztóval és nyomkövetővel felszerelt elektromos kerékpárok.

Hirdetés

A biciklitolvajok jellemzően a drágább, jobb minőségű kerékpárokra utaznak, a tulajdonos pedig annyit tehet, hogy igyekszik minél jobban megnehezíteni a dolgukat biztonsági zárak vagy nehezebben leküzdhető láncok segítségével.

Ahogy egyre népszerűbbé válnak az elektromos biciklik, úgy csapnak le egyre gyakrabban a tolvajok is ezekre, a hagyományos bringákhoz képest jóval többe kerülő járgányokra. Ez ellen igyekeznek megoldást kínálni a Wing Bikes - írja az Electrek.

A Wing Bikes elektromos kerékpárjait ellopó tolvajoknak nem lesz könnyű dolga (Fotó: wingbikes.com)
A Wing Bikes elektromos kerékpárjait ellopó tolvajoknak nem lesz könnyű dolga (Fotó: wingbikes.com)

A Wing Bikes elektromos kerékpárjaira pályázó tolvajoknak nem lesz könnyű dolga
(Fotó: wingbikes.com)

Az amerikai márka legújabb elektromos kerékpárjain ugyanis egy titkos rekeszt alakított ki, amelybe egy Apple Airtag nyomkövetőt lehet elrejteni. Ennek segítségével az Apple Find My iPhone szolgáltatásával lehet nyomon követni a kerékpár tartózkodási helyét.

Hirdetés

A Wing alapítója, Seth Miller az Electreknek nyilatkozva elárulta, hogy a nyomkövetőt a tulajdonosnak saját magának kell elhelyeznie a kerékpáron, mivel nem hozzák nyilvánosságra, hogy a titkos rekesz pontosan hol található. A cégvezető annyit azért elmondott, hogy a rekesz nyitásához speciális szerszámokra van szükség, így egy alkalomszülte tolvaj nem tudja pillanatok alatt semlegesíteni a védelmet. A kísértésbe eső tolvajok elkedvetlenítésére egy matrica tudatja a külvilággal, hogy a kerékpárt nyomkövetővel látták el.

A Wing emellett többféle lehetőséget is kínál a bringák védelmére: az elektromos kerékpárhoz egy távirányító is jár, amellyel egy hangos riasztó jelzést lehet bekapcsolni. Ez akkor lép működésbe, ha a biciklit megmozdítják, vagy más módon elkezdik piszkálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)