Hirdetés

Elmozdítanák Elon Muskot a Tesla éléről

|

A részvényesek úgy érzik, Musk magára hagyta a céget.

Hirdetés

Erős év vége vár Elon Muskra: a világ immár csak második leggazdagabb embere idén elképesztő összegért (44 milliárd dollár) megvásárolta a Twittert, bár ehhez annyira nem volt kedve. A közösségi oldal felvásárlása egy, a Muskra jellemző meggondolatlan kijelentés eredménye lett, miután a felek kölcsönösen beperelték egymást, a bíróság pedig kimondta, hogy a dél-afrikai születésű milliárdosnak igenis ki kell fizetnie az összeget. Ez azért már az ő bankszámlájának is sok volt, nem véletlen, hogy azóta már legalább kétszer is Tesla-részvényeket kellett eladnia, hogy fedezni tudja a Twitter működési költségeit.

Arról nem beszélve, hogy Musk elképesztő ámokfutásba kezdett a közösségi oldalon, amit ő a szólásszabadság védelmezésével indokol, miközben a legújabb húzásával egyszerűen betiltotta, hogy a Twitterről olyan felületekre lehessen linkelni, mint például a Facebook vagy az Instagram.

Szűk tízmillió twitterező szerint Elon Musknak vátoznia kellene (Fotó: Twitter)
Szűk tízmillió twitterező szerint Elon Musknak vátoznia kellene (Fotó: Twitter)

Erre azért már egészen sokan reagáltak rosszul - a posztot a Twiter törölte is - Elon Musk pedig nyilvánosan kért elnézést a felhasználóktól. Ezt követően pedig szavazást hirdetett, amelynek tárgya ő maga, pontosabban a kérdés, hogy lemondjon-e a Twitter vezetői pozíciójáról. Musk azt állítja, a szavazás végeredményét el fogja fogadni.

Azóta már tudjuk az eredményt is: bő 17,5 millió ember 57,5 százaléka szerint Musknak távoznia kellene, míg csupán 42,5 százalék marasztalná. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz, bár sokak szerint a kérdés már eleve eldőlt, a tulajdonoról már egy ideje lehet tudni, hogy szívesen felállna a vezérigazgatói székből.

Gyülekeznek a felhők a Teslánál is?

Eközben a Tesla háza táján sem áll igazán jól Musk szénája. Bár a cég szépen teljesít, idén már egymillió elektromos autót gyártottak le, a részvényesek nem igazán nézik jó szemmel, hogy az ámokfutása miatt Musknak már többször is a Tesla-részvényeit kellett áruba bocsátania. Az InsideEVs információi szerint múl théten Musk 22 millió dolláros részvénycsomagot értékesített, amelyért bő 3,5 milliárd dollárt kapott. Mivel azonban korábban azt állította, hogy nem válik meg több részvényétől, ez a húzás érthetően eléggé feláborította a komolyabb részvénycsomagok tulajdonosait. A legidegesebbnek a Tesla harmadik legfőbb részvényese, Leo Koguan tűnt, akinek jelenleg 3,6 milliárd dollárnyi részvény van a tulajdonában.

A lap értesülései szerint Koguan úgy látja, az, hogy Musk megszegte a szavát, arra utal, hogy "magára hagyta" a Teslát, ezért fel kellene állítani a vezérigazgatói székből. Ez azért is különösen komoly, mert Koguan korábban nagyon pozitív véleménnyel volt Muskról, amit több ízben nyilvánosan is hangoztatott.

Elon elengedte a Tesla kezét, a Teslának nincs használható vezérigazgatója. A Teslának szüksége van - és meg is érdemel - egy teljesértékű vezérigazgatót

- írta Koguan a szintén Musk tulajdonában álló Twitteren.

Elon Musknak jelenleg egyébként az összes Tesla-részvény 13,4 százaléka van a birtokában, a második legnagyobb részvényesnek a VanGuard Group befektetői csoport számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)