Hirdetés

Erre figyelj, ha elektromos autóhoz való gumiabroncsot keresel

|

A villanyautók általában nehezebbek, emiatt a gumik is jobban kopnak. A megoldást a speciálisan az elektromos hajtáshoz fejlesztett abroncsok jelentik.

Hirdetés

Ezentúl a Continental összes európai piacra szánt személyautó abroncssorozata új jelölést, az EV-Compatible logót viseli az oldalfalán. Az elektromos autókkal való kompatibilitást jelző logó hangsúlyozza a prémium gumiabroncsgyártó átfogó, elektromos járművekre vonatkozó termékstratégiáját: a Continental jelenlegi termékpalettájában már minden egyes gumiabroncs megfelel az elektromos autók által támasztott szigorú követelményeknek. Mindemellett a gyártó gumiabroncsai csökkentik a hagyományos hajtáslánccal szerelt járművek fogyasztását is.

Meggyőződésünk, hogy nem létezik egyetlen olyan univerzális gumiabroncs, ami minden elektromos autóhoz egyaránt illik. Éppen ezért optimalizáltuk teljes gumiabroncs-portfóliónkat ehhez a hajtástípushoz is. Ezt jelöli új EV-Compatible logónk. Vevőink számíthatnak arra, hogy a Continental gumiabroncsai minden helyzetben a megfelelő választást jelentik - ez pedig természetesen az elektromos autókra is vonatkozik

- mondta Enno Straten, a Continental Tires EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió stratégiai-, elemzési- és marketingvezetője.

Az elektromos autók jellemzően nagyobb tömege miatt jobban koptatják a hagyományos gumiabroncsokat (Fotó: Continental)
Az elektromos autók jellemzően nagyobb tömege miatt jobban koptatják a hagyományos gumiabroncsokat (Fotó: Continental)

A Continental már jóval azelőtt elkezdte optimalizálni gumiabroncsait a nagyobb hatékonyság és alacsonyabb fogyasztás érdekében, hogy az elektromos járművek széles körben elterjedtek volna. A termékfejlesztés során a vállalat az alacsonyabb gördülési ellenállásra és gördülési zajra, valamint a hosszú élettartamra helyezte a hangsúlyt - mindeközben továbbra is megfelelve a legmagasabb szintű biztonsági szempontoknak is.

Hirdetés

Noha a technológiai fejlesztések előnyei az összes hajtástípusú gépjárműre vonatkoznak, az elektromos autót vezetők számára azonban különösen szembetűnő lehet, hogy a hatótávolság akár három-négy százalékkal is növekedhet a csökkentett gördülési ellenállás miatt.

Hibrid és teljesen elektromos járművek ma már minden személygépkocsi-szegmensben elérhetők. A választék a kabinos robogótól kezdve a kis- és középkategóriás autókon és SUV-okon át egészen a nagy teljesítményű sportautókig terjed. Sőt, a választék ma már vetekszik a dízelautókéval. A belső égésű motorral szerelt járművekhez hasonlóan minden elektromos típushoz egyedi gumiabroncs-konfiguráció szükséges. A nagyméretű akkumulátorral szerelt, nagy teljesítményű EV-k esetében például a hangsúly a könnyedén kezelhető, nagy futásteljesítményű gumiabroncson van, míg a kisebb autóknak alacsony gördülési ellenállású gumikkal kell rendelkezniük a hatótávolság optimalizálása érdekében.

A Continental termékstratégiája sikeresnek bizonyul: 2022-ben a tíz vezető elektromos járműgyártó közül kilenc a prémium gumiabroncsgyártó technológiai szakértelmét választotta gyári felszereltsége esetében - köztük a Tesla, a Porsche és a Mercedes-Benz is. Az ázsiai gyártók közül a KIA és a BYD, valamint az amerikai piac további márkái, például a Ford is Continental gumiabroncsokkal szereli elektromos autóit. Az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika), valamint az amerikai kontinensen mind az öt, az ázsiai és a csendes-óceáni régióban pedig az öt vezető elektromosautó-gyártó közül négy szintén a Continental abroncsaiban bízik.

A cég portfóliójában már szinte minden, gyárilag nem Continental gumiabronccsal szerelt elektromos járműmodellhez is elérhetők nyári, téli és négyévszakos gumik. A márka emellett speciális gumiabroncs-technológiát is kínál - ideértve a magas terhelési indexet, illetve az utastéren belüli gördülési zajt jelentősen csökkentő ContiSilent terméket is -, melynek erősségei különösen az elektromos járművek esetében mutatkoznak meg.

Az elektromos járművekre vonatkozó jelenlegi gumiabroncs-stratégia a kereskedőknek is jelentős előnyöket biztosít, hiszen az optimalizálással a termékportfólió nem válik bonyolulttá, túlságosan nehezen kezelhetővé. Ez megkönnyíti a tárolást és egyszerűsíti a kiválasztással, rendeléssel, készletezéssel és logisztikával kapcsolatos folyamatokat, melynek eredményeképp értékes erőforrások takaríthatók meg a gyártástól egészen a gumiabroncs felszereléséig.

A Continental a jövőben a gumiabroncsok oldalfalán történő megjelenítés mellett az EV-Compatible logót fogja használni az összes rendelési rendszerben, valamint az online és offline marketinganyagokban és a bemutatótermekben egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)