Hirdetés

EV-ként tér vissza a Ford Capri

|

Az 1969-es crossover a Volkwagen MEB-alapú platformjára fog felépülni.

Hirdetés

Úgy tűnik a Ford felült a nosztalgiavonatra, hiszen a Volkswagennel karöltve, pontosabban MEB-alapú platformját felhasználva újraalkotta 1969-es sikerét, a Ford Caprit. Az egykori 2+2-es kupé elképesztően népszerű volt a maga korában. Már az első évben 400 000 darabot adtak el belőle, amit 3 éven belül - tartva a tempót - meg is tripláztak. Az eredetileg a Mustang európai változatának szánt autót ekkor megújította a gyártó, és készített belőle egy "ferde hátú" változatot.

A Volkswagen Golf GTI és a hozzá hasonló, nagyobb teljesítményű ferde hátúak piacra kerülésével a Capri elvesztette pozícióját. Még néhány évig próbálkozott a Ford, de végül elfogadva a trendek változását, 1986-ban leállította a gyártást

Hirdetés

Bár piacra csak jövőre fogják dobni a régi-új crossovert, egy maréknyi tesztelésre kiadott prototípus már az utakat rója az Egyesült Államokban. Ezek egyikéről készültek nem hivatalos felvételek a napokban, amikről ha minden nem is derül ki, de néhány fontos dologra lehet már következtetni belőlük. Arra persze csak jövőre derül fény, hogy ezekből menyi lesz beépítve a végleges változatba.

Az 1969-es Ford Capri
Az 1969-es Ford Capri

Ami elsőre szembetűnik a fényképek alapján, az az autó széles kiállása, és hosszú tengelytávja. Az álcázás ellenére is jól látható a jármű ferde tetősziluettje és egyenes hátsó része. Az EV 335 lóerős ikermotoros változattal és 82 kWh-s akkumulátorral lesz elérhető. Ez nagyjából 500 kilométeres hatótávra lesz elegendő. Az egymotoros kivitel nagyobb hatótávval bír majd, ugyanezzel az akkumulátorral akár 550 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel. Valószínűleg készül majd ennél gyengébb változat is 55 kWh-s akkumulátorral, de ennek mindössze 350 kilométeres lesz a hatótávja.

Ford Capri EV
Ford Capri EV

Az árakról ugyan még nem jött ki semmilyen hivatalos információ, de a bennfentesek 49 000 dollárra (17 300 000 forint) saccolják. Értelemszerűen az iménti értesülések nagyobb része jobb esetben erős tipp, rosszabb esetben spekuláció, de a jövő tavaszi-nyári megjelenés és az előrendelés lehetőségének biztosítása miatt bizonyára nem kell sokat várni a hivatalos adatokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)