Hirdetés

A Formula-E-ben próbálja ki magát a nagymúltú Forma-1 csapat

|

Jövőre kezdenek, amikor a 60. szülinapjukat is ünneplik.

Hirdetés

Bár egyelőre továbbra is a Forma-1 számít az autóversenyek királyának, egyre több rajongója van az kizárólag elektromos hajtást engedélyező Formula-E versenyeinek. Az Ars Technica számolt be róla, hogy a következő szezonban csatlakozik a mostani mezőnyhöz az 1963--ban alapított McLaren is.

A lap információi szerint a McLaren Racing a Mercedes mostani Formula-E csapatát veszi majd át, azaz, a Forma-1-ben szintén érdekelt, az elmúlt időszakot sokáig meghatározó német alakulat viszont távozik a mezőnyből.

A McLaren neve 1963 óta egyet jelent az autóversenyzéssel (Fotó: McLaren)
A McLaren neve 1963 óta egyet jelent az autóversenyzéssel (Fotó: McLaren)

A McLaren neve 1963 óta egyet jelent az autóversenyzéssel (Fotó: McLaren)

A McLaren Racing a legjobbak ellen próbál versenyezni a legmodernebb technológiák segítségével, hogy ezáltal szórakoztassuk és inspiráljuk a rajongóinkat és partnereinket. A Formula-E teljesíti ezeket a követelményeket. Mint minden sportág,a melyben érdekeltek vagyunk, a Formula-E is a versenyzésről szól, azonban stratégiai, üzleti és technikai szempontból fontos "adalék" a csapat számára. Hiszek benne, hogy a Formula E-nek köszönhetően a McLaren Racing komoly versenyelőnyre tesz szert azáltal, hogy jobban megértjük majd az elektromos autókkal való versenyzést

- kommentálta a hírt Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója, egyben a Forma-1-es csapat csapatfőnöke.

Hirdetés

A Mercedes távozására már lehetett számítani: a Mercedes-EQ nevet viselő csapat az elmúlt hét szezonban sikeresen megnyerte a Formula-E bajnoki címét. A versenyzéssel kapcsolatban azonban kétségek merültek fel arra nézve, hogy a pályán alkalmazott technológiák mennyire alkalmasak rá, hogy akár közúti autókban is megjelenjenek.

A Forma-1 fejlesztései közül valóban sok minden került át az utcai autókba, de az elektromos hajtás terjedését a villanymotoros autók kevésbé tudták eddig elősegíteni. A Mercedes stuttgarti központjában valószínűleg emiatt döntöttek úgy már tavaly augusztusban, hogy az idei lesz az utolsó évaduk a Formula E mezőnyében. A német gyártó azzal magyarázta a döntést, hogy inkább a Forma-1-re szeretnének koncentrálni. Érdekesség, hogy a Mercedes-EQ csapatfőnöke, Ian James tovább marad a posztján, azaz mclarenes színekben is ő vezeti majd a csapatot.

A McLaren 2022-es Forma-1-es versenyautója (Fotó: mclaren.com)
A McLaren 2022-es Forma-1-es versenyautója (Fotó: mclaren.com)

A McLaren 2022-es Forma-1-es versenyautója (Fotó: McLaren)

Bár egyelőre hivatalos bejelentés nem érkezett, szakmai pletykák szerint a McLaren nem saját maga fejleszti majd a versenyautóiba kerülő elektromos hajtást. A Forma-1-es autókhoz saját maguk fejlesztik az erőforrásokat, de a Formula-E tekintetében várhatóan külső partner segítségét kérik majd.

A McLaren egyébként viszonylag gyengén kezdte az idei Forma-1-es szezont, az utóbbi versenyeken viszont mintha már kezdenének erőre kapni, de ez valószínűleg kevés lesz hozzá, hogy az idei évben látványos eredményeket érjenek el.

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)