Hirdetés

Honda HR-v e:HEV teszt: nincs zöld rendszáma, mégis imádtuk

|

Videón mutatjuk be a japán márka legújabb, öntöltő hibrid SUV-ját.

Hirdetés

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Zöld Pálya, ami az autóteszteket illeti. Tavaly novemberi indulásunk idején úgy gondoltuk, a fenntarthatóság és a zöld technológiák jegyében kizárólag tisztán elektromos, illetve plug-in hibrid autókkal foglalkozunk csupán, azonban be kellett látnunk, hogy ezzel rengeteg jó dologtól fosztjuk meg magunkat.

A Honda HR-V e:HEV az első fehér rendszámos tesztautónk (Fotó: Leskó Ádám)
A Honda HR-V e:HEV az első fehér rendszámos tesztautónk (Fotó: Leskó Ádám)

A Honda HR-V e:HEV az első fehér rendszámos tesztautónk (Fotó: Leskó Ádám)

A hazai töltőhálózat ugyan dinamikusan fejlődik, ennek ellenére még néhány évig el fog tartani, amíg üzembiztosan, bármikor tudunk tölteni némi áramot az kocsinkba, akárhol is járjunk az országban. Éppen ezért úgy döntöttünk, feloldjuk az embargót és mostantól olyan autókat is fogunk tesztelni, amelyek akár öntöltő hibridek, akár korszerű benzinmotoros verziók, hiszen amíg el nem érünk a tisztán elektromos autózás korszakába, addig is kell közlekedni valahogyan.

Hirdetés

Első fecskénk a Honda HR-V e:HEV lett, amely még a plug-in hibridek világában otthonosan mozgó kollégánkat is alaposan meglepte takarékos, de dinamikus menettulajdonságaival. A különleges színért külön hálásak vagyunk, hiszen az már bebizonyosodott, hogy az unalmas, gyakori színű autók többet veszítenek értékükből, mint a szokatlanabb árnyalatú darabok - a Honda khaki fényezése pedig még ebben a kategóriában is egészen különleges, ilyennel nem fogunk minden sarkon találkozni. A szócséplés helyett azonban beszéljenek helyettem a képek - és Endre kollégám, aki nem győzött áradozni az autóról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)