Hirdetés

Igencsak dárga lesz a BYD elektromos szuperautója

|

Hamarosan elstartol a BYD Yangwang U9, az év végére már három modell lesz kapható az almárka égisze alatt.

Hirdetés

Új elektromos szuperautó kerül piacra a hét végén. A BYD február 25-én hivatalosan is útjára bocsátja Yangwang U9-es, tisztán elektromos, prémium kategóriájú sportautóját. Az új elektromos szuperautó 2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órára. A vállalat egyébként tavaly januárban indította el Yangwang luxusmárkáját és mutatta be az U8 SUV-ot, amelyet tavaly decemberben óta fogalmaznak, és az ára 150 000 dollárnál (kb. 54 152 000 forintnál) kezdődik.

BYD Yangwang U8, a brand első SUV-ja
BYD Yangwang U8, a brand első SUV-ja

A BYD Yangwang U8 luxusterepjáró 1200 lóerővel, keréknyomás-stabilizátorral és egy sor további prémium tartozék felszereltséggel tervezték, hogy az autó megszolgálja szokatlanul magas vételi árát. Még úszó üzemmóddal is rendelkezik, ami egy picit szokatlan a tisztán elektromos hajtásmód miatt.

Hirdetés
 

A múlt hónapban a BYD megvillantotta a márka első szedánját, az U7-et. A Myanmar Institute of Information Technology kiszivárgott információi szerint a Yangwang U7 több mint 1300 lóerőt lesz képes biztosítani négy villanymotorja segítségével.

BYD Yangwang U7
BYD Yangwang U7

A BYD FinDreams-től származó hatalmas, 135,5 kWh-s LFP akkumulátorcsomaggal hajtott U7 800 km CLTC hatótávolsággal büszkélkedhet. Ez a megnövelt hatótávolságú változatra vonatkozik, de az alapfelszereltségű változat is 720 kilométert tesz meg egy töltéssel. Az ára 140 000 dollár (kb. 50 200 000 forint) lesz.

A Yangwang U9-et pedig tavaly mutatták be négymotoros rendszerrel, amely egy új platformra épül. A 4966 mm hosszú, 2029 mm széles és 1295 mm magas kétajtós kupé nagyjából akkora, mint a Tesla Model S, de valamivel rövidebb és alacsonyabb. A BYD új elektromos szuperautója 1300 lóerővel bír, aminek köszönhetően 2 másodperc alatt képes 0-ról 100 km/h-ra gyorsulni. Várhatóan szintén 140 000 dollár, vagyis 50 millió forint körüli vételáron indul majd az eladás.

A Szegeden első európai gyárát a közeljövőben felépítő piacvezető EV-gyártó három új prémium kategóriás autójával most kicsit talán túlhúzta az árakat, de kínálatában továbbra is megtalálhatók a középkategóriás járgányok, amelyekből hármat hamarosan már itthon is forgalmaznak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)