Hirdetés

Jön a vezeték nélküli töltés a Teslákba?

|

A német Wiferion felvásárlásával a Tesla lehet az első elektromos autó gyártó, amelyik tömegesen alkalmazza a technológiát.

Hirdetés

A tisztán elektromos autók megjelenése a piacon komoly feladat elé állította a szolgáltatókat. Az elektromos töltésre specializálódott cégek elsőként a a gyorstöltésben rejlő lehetőségeket szerették volna kiaknázni, de a technológia korlátai befékezték a lendületet. Jelenleg is folynak ezzel kapcsolatban fejlesztések, de a haladás csak lépésről lépésre lehetséges.

A Tesla jelenleg egy új, kiaknázandó területre, a vezeték nélküli töltés technológiai fejlesztésére kezdett összpontosítani. Korábban már fektetett be hasonlóba a cég, az Aira startup vezeték nélküli töltőjébe, de az csak kis elektromos gépek, telefonok, laptopok telepeinek felpumpálására volt alkalmas, és 300 dolláros ára miatt nem is lett különösebben népszerű.

Hirdetés

A napokban arról szóltak a híradások, hogy a vezető ev-gyártó ismét egy hasonló profilú startupba, a Wiferionba invesztált. A különbség, hogy a Wiferion fejlesztése már az autónk töltésére is alkalmas lesz. A németországi székhelyű cég saját elmondása szerint az általuk kidolgozott technológia 93 %-os hatékonysággal működik, bár eddig főleg ipari járművek, teherautók, targoncák töltésére összpontosítottak.

A Tesla idén az éves befektetői napján, márciusban jelentette be, hogy szeretne a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetni a vezeték nélkül technológiában rejlő lehetőségek kiaknázására. Persze ekkor már sejthető volt, hogy konkrét tervek állnak a bejelentés mögött. Iparági értesülések szerint viszonylag rövid tárgyalási időszakot követően a közelmúltban 76 millió dollárért vásárolták fel Elon Musk vállalata startupot. Ezt alátámasztja a honlap új  felirata is:  Tesla Engineering Germany GmbH 2023.

A cég szűkszavú még a fejlesztések bevezetését illetően, de a szándék, mely szerint tömegessé teszi a vezeték nélküli otthoni töltés technológiáját, bizonyos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)