Hirdetés

Jövőre érkezik a Ferrari első EV-je, de a gyártó a kínai konkurensekre figyelmeztet

|

A keleti terjeszkedés kapcsán fejezte ki aggályait az olasz gyártó.

Hirdetés

Bár első teljesen elektromos szuperautója csak jövőre jelenik meg, a Ferrari máris elkezdte figyelmeztetni versenytársait a kínai EV-k érkezésére. A cég vezérigazgatója szerint ennek cselekvésre, reagálásra kell késztetnie az uniós gyártókat, hiszen a harc a piacokért mostantól még kiélezettebb lesz.

A figyelmeztetés még időben érkezett, a pekingi EV-támogatások eredményeinek bejelentésére vonatkozó uniós határidő lejárta előtt. Benedetto Vigna, a legendás olasz járműgyártó első számú embere most arról nyilatkozott, hogy bár komoly, vérre menő harc folyik éppen a jövőbeni piacokért, a Ferrari ezt inkább egy szép versenynek fogja fel.

Mondja ezt annak ellenére, hogy Kína komoly importvámokkal fenyegeti az Európai gyártókat. Jelen állás szerint az ázsiai ország készen áll akár 25 százalékos védővámot is kivetni a nagyobb teljesítményű európai modellekre.

Hirdetés

Ez az intézkedés súlyosan érintheti az olyan luxus márkák képviselőit, mint a Porsche, az Audi és a Range Rover, hiszen ők felelnek az ország autóbehozatalának nagyobbik részéért. A Ferrari előreláthatólag nem lesz ennyire kitéve az új szabályozásnak, mivel a kivetett vámok miatt 10 százalék alatt fogja tartani a kínai értékesítést.

Benedetto Vigna azt is megerősítette egy minap vele készített interjúban, hogy a vállalat jövő év végére tervezi első teljesen elektromos autójának piacra dobását. A Ferrari EV várhatóan 2025 negyedik negyedévében fog debütálni. A vezérigazgató szerint minden készen áll a jövő évi megjelenésre, de van olyan terület is, ahol már a tervezettnél is előrébb tartanak.

Az olasz gyártó egy új üzemet is épít a városban, ahol a brand megszületett. Az olaszországi Maranellóban elektromos motorokat, invertereket és akkumulátorokat fognak gyártani a Ferrari elektromos autóihoz. Vigna szerint az üzem már idén júniusra el fog készülni..

A gyártó célja, hogy két éven belül az eladásainak 60 százalékát hibrid és elektromos autók adják. Az autógyártó tavaly mutatta be első PHEV-jét, az SF90 Stradale-t, miközben a márka első tisztán elektromos modellje jövőre készül. Benedetto Vigna szerint már most óriási az érdeklődés a Ferrari EV iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)