Hirdetés

Kibírja a Cybertruck egy mesterlövész puska találatát?

|

Különleges tesztnek vetették alá a Tesla autóját.

Hirdetés

Mikor egy új high tech termék kerül a piacra, a gyártók gyakran dicsekszenek azzal, hogy az általuk fejlesztett és forgalmazott eszköz fizikailag mi mindent bír ki anélkül, hogy tönkremenne. Ha kitehetjük extrém alacsony vagy magas hő, por vagy egyéb szennyeződések hatásának, víznek és számos egyéb mechanikai behatásnak, azt biztosan igyekeznek hangosan közölni. Ezeket többnyire maga a gyártó teszteli, mi pedig a megfelelő teszteléshez szükséges eszközök nélkül állításaikat tényként fogadjuk el.

Aki ismeri a népszerű youtuber, Zack Nelson csatornáját, a JerryRigEverythinget, az tudja, hogy nem mindenki elégszik meg a gyári leírással. Az eredetileg telefonbütykölő tutorialokkal indult tartalomgyártó mára egy sor csúcskategóriás termék strapabírásának ment utána saját kezűleg.

Hirdetés

Nelson nem rejti véka alá elektromos autók iránti rajongását, és a forgalmazás elindulása után be is szerzett egyet az elmúlt hónapok legnagyobb érdeklődését kiváltó Tesla Cybertruckból is. Az új járművet egyszer már versenyeztette a saját kezűleg átépített elektromos Humvee-jával, ám most egy régóta hirdetett "szuperképességét" szerette volna letesztelni a cyberpunk csodának.

Az első megjelenése óta dicsekszik Elon Musk azzal, hogy a Cybertruck golyóálló, ami egy hivatalos teszt formájában tulajdonképpen már bizonyítást is nyert, de aki látott már Nelson-féle strapatesztet, az tudja, hogy a JerryRigEverything csatorna tulajdonosa nem szokta az ilyesmit a véletlenre bízni.

A korábbi felvételen az látható, hogy a Tesla első elektromos furgonja tényleg kibírja a kisebb kézifegyverek találatait végzetes sérülés nélkül, de Nelson a saját tesztjéhez valami erősebbet szerzett be. Az .50-es kaliberű mesterlövész puska alapesetben átviszi az acélt is, így ezzel tesztelte le az autót.

Érdemes végignézni a videót, ahol a fokozatosság elvét betartva először egy félautomata kézifegyverrel, majd egy kisebb kaliberű vadászfegyverrel is rálő a Cybertruckra, mielőtt az .50-es mesterlövész puskát próbálná ki annak rozsdamentes acélból készült felületén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)