Hirdetés

Novák Katalin Elon Musk vendége volt a texasi Gigafactoryban

|

A milliárdos felajánlott egy tesztutat is a Cybertruckkal a magyar elnökasszonynak.

Hirdetés

Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin a hét elején látogatást tett az Egyesült Államokba. Hivatalos útja során főként Utah és Texas államban találkozott politikusokkal és más meghatározó közéleti szereplőkkel. Többek között beszélgetett Greg Abbott-tal, Texas állam kormányzójával,  találkozott George Friedman geopolitikai szakértővel, íróval, és elfogadta Elon Musk meghívását is a texasi Gigafactoryba.

Ez ugyebár az a gyáregység, ahol a Tesla elektromos hajtású járművei gyártásának központja is található, többek között ebben az üzemben készül a brand futurisztikus furgonja, a Cybertruck is.

Hirdetés

A milliárdos és a magyar elnökasszony megbeszélésének középpontjában az ukrán háború és a demográfiai hanyatlás állt. Utóbbi többek között azért is lehetett központi témája találkozójuknak, mert a két héttel ezelőtti budapesti Demográfiai Csúcsnak Elon Musk is meghívott vendége volt, és bár nem tudott a rendezvényen részt venni, tizenegy gyermekes apaként többször is kifejezte egyetértését annak céljaival.

Novák Katalin hivatalos Facebook-bejegyzésében is beszámolt kettejük találkozásáról, ahol a nyugati térség demográfia hullámvölgyén és az ezzel kapcsolatos teendőkön kívül esett szó az ukrajnai helyzetről is.

A Tesla főhadiszállásának új bejárata és az újjáépített recepció épp a látogatás előtt készült el, amiről a vállalat vezetője a hivatalos látogatás napján posztolt néhány képet az X-en. Az újonnan elkészült bejárat fényvisszaverő padlót és téglalap alakú fehér boltíveket is villantott, míg a belső új recepciót egy trapéz alakú, szögletes íróasztal díszíti, ez meglehetősen hajaz a Cybertruck éles dizájnjára - amit a látogatás megkoronázásaként Novák Katalin is kipróbálhatott egy kör erejéig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)