Hirdetés

Online kalkulátor segít látni, mennyivel jobban megéri GreenGózni, mint saját autót használni

|

Magyarország három autómegosztó szolgáltatásának egyike kampányt indított a konstrukció népszerűsítésére.

Hirdetés

Bár már a második világháború után nem sokkal megjelent az első autómegosztó szolgáltatás Zürichben, csak jóval később, az 1990-es évek derekán kezdett elterjedni az üzleti modell. Magyarországon jelenleg három cég foglalkozik ezzel, de közülük a GreenGo az egyedüli, amelynek kizárólag tisztán elektromos modellek tartoznak a flottájához.

A cég 2016-ban indult 45 autóval, de mára mintegy 500 EV-vel, kibővített szolgáltatási területen folytatja tevékenységét.

A magyar utakon közlekedő autók átlagéletkora 15,6 év, ami nemcsak az autó kényelmi mutatóit rontja le, de a fenntartásuk költsége is sokkal magasabb, illetve az ökológiai lábnyomuk is nagyobb. Akit ezek az érvek nem győznek meg arról, hogy jobb lehet az autómegosztást használni, azoknak a GreenGo most egy  online kalkulátorral próbálja a számok nyelvén elmagyarázni, miért éri meg a szolgáltatás preferálása a saját autó fenntartásával szemben.

Hirdetés

Ha szeretnéd kipróbálni a kérdéses kalkulátort, nincs más dolgod, mint beírni az összehasonlítani kívánt autó típusát, életkorát, árát, a különféle szerviz-, adó- , biztosítási és parkolási költségeket, a fogyasztást, az üzemanyag aktuális árát, autózási szokásaidat és a megtett utak hosszát.

A számolás végeztével a kalkulátor megmutatja, hogy mennyi az éves CO2 kibocsátásunk, mennyibe kerül összességében egy megtett kilométer mind a két konstrukcióban, és hogy mennyit takarítanánk meg, ha végleg GreenGo-val autóznánk a jövőben.

"Évek óta szerettünk volna elkészíteni egy ilyen kalkulátort, mert mi hiába látjuk feketén-fehéren minden adat-alapú összehasonlítás végén, hogy a GreenGo rengeteg ember számára olcsóbb és fenntarthatóbb megoldás lenne, ezt nagyon nehéz kommunikálni. Bízunk benne, hogy ha felhasználóink vagy leendő felhasználóink a saját életükből vett, valódi példákkal és számokkal tudják összehasonlítani a GreenGo díjazását, könnyebben döntenek úgy, hogy nem veszik meg a második családi autót, vagy - különösen a fiatalok - úgy, hogy már az első autó megvásárlásától is eltekintenek."

- mondja Boruzs Ákos a GreenGo marketingvezetője.

A Green Premium havi 5990 forintért érhető most el, amiért cserébe kedvezőbb percdíjakat kaphatunk, aki pedig aggódik a szolgáltatás elérhetősége és folytonossága miatt, annak a cég bevezette a közelmúltban az egybefüggő 20 napos bérlés lehetőségét. A GreenGo előfizetés nélkül is használható, van, vannak, akiknek az alkalmi díj érheti meg jobban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)