Hirdetés

Sorozatgyártásba kerül a Polestar csodaszép kabriója

|

Akkor volt az érdeklődés, hogy a cég úgy döntött, a vásárlók számára is elérhetővé teszi a koncepcióautót.

Hirdetés

Idén márciusban mutatta be a Polestar, a Volvo performance autóit fejlesztő almárka a Polestar O2 nevű látványos koncepcióautót.

Az elektromos hajtású keménytetős kabriót kifejezetten úgy fejlesztették, hogy optimalizálják a légellenállását és az útfekvését. Emellett azonban került bele egy viszonylag meghökkentő kiegészítő: egy speciális drón, amellyel az autó tulajdonosa akár menet közben is készíthet felvételeket - a kis repülő eszköz ugyanis bizonyos sebességig képes követni a járművet.

Túlzás nélkül nevezhető az idei év egyik legszebb autójának (Fotó: Polestar)
Túlzás nélkül nevezhető az idei év egyik legszebb autójának (Fotó: Polestar)

Túlzás nélkül nevezhető az idei év egyik legszebb autójának (Fotó: Polestar)

A tagadhatatlanul látványos formaterv sokak fantáziáját megragadta, a Polestar pedig annyi megkeresést kapott a vásárlás iránt érdeklődő lehetséges ügyfelektől, hogy végül beadta a derekát és úgy döntött, hogy sorozatgyártásba küldi a kabriót, amely Polestar 6 néven kerülhe tmajd forgalomba 2026-tól - írja az InsideEVs.

A lehengerlő fogyasztói és médiaérdeklődés láttán úgy döntöttünk, hogy elkezdjük gyártani ezt a fantasztikus roadstert, én pedig nagyon izgatott vagyok, hogy mindez megvalósulhat. A Polestar 6 tökéletes kombinációja a lendületes elektromos teljesítménynek és a leengedett tetős autózás élményének

- mondta Thomas Ingenlath, a cég vezérigazgatója.

Hirdetés

A cég a tegnapi naptól kezdve fogadja a foglalásokat, azonban, mielőtt bárki rohanna a weboldalra, érdemes megjegyezni, hogy a kabrió induló ára kétszázezer dollár, azaz mostani árfolyamon számolva szűk 80 millió forint lesz.

Az első 500 darab ráadásul különleges csomaggal érkezik: a Polestar 6 LA Concept edition modellek megkapják a koncepcióautó egyedi kék fényezését, ehhez passzoló világos bőr belsőt és a szintén a koncepcióhoz tervezett egyedi, 21 hüvelykes felniket.

Csukott tetővel sem csúnya (Fotó: Polestar)
Csukott tetővel sem csúnya (Fotó: Polestar)

Csukott tetővel sem csúnya (Fotó: Polestar)

Ami a teljesítményt illeti, a dupla villanymotoros rendszer 884 lóerőre képes, 900 Nm nyomatékkal, ami 3,2 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/h-ra. A maximális sebessége 250 km/h lesz, a Polestar 5 800 voltos architektúrájának köszönhetően pedig egy feltöltéssel több mint 483 kilométert tud majd megtenni.

Arról nem szól a fáma, hogy a fenti hírben említett drón jár-e majd a sorozatgyártott verzióhoz, a fotók tanúsága alapján viszont úgy tűnik, hogy a kabrió szakít a hagyományos visszapillantó tükrökkel, amelyek helyét formatervezett kamerák vehetik át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)