Hirdetés

Könnyedén kikapta a 17 tonnás kamiont a sárból az elektromos terepjáró

|

Pedig csak bő 3 tonnát nyom.

Hirdetés

A kaliforniai Rivian márkát Európában egyelőre még kevésbé ismerik, a cég azonban egyre népszerűbb, a tengerentúlon alig győzik a megrendeléseket. A kreatív mérnöki megoldásokkal is alaposan kitömött terepjáróból létezik pickup és SUV változat is, az alábbi videón az előbbi modell játssza a főszerepet.

Történt ugyanis, hogy egy Mylo Fowler nevű férfi épp Utah állam egy meglehetősen kietlen vidékén autózott a Rivian R1T pickupjával, amikor egy árokba csúszott személyautót és egy az út széli sárba ragadt kamiont vett észre - írja az InsideEVs.

A Rivian négy elektromos motorjával simán kihúzta a hatalmas kamiont a bajból (Fotó: Rivian)
A Rivian négy elektromos motorjával simán kihúzta a hatalmas kamiont a bajból (Fotó: Rivian)

A személyautón egy másik - hagyományos hajtású - pickup sofőrje segített, azonban a méretes konténert maga után húzó kamion továbbra is az út szélén vesztegelt.

Hirdetés

Fowler gondolt egy merészet, majd a teherautó sofőrjének segítségével egy komolyabb vontatókötelet rögzítettek a kamion és a Rivian pickupja közé. Nagyjából innen indul a Twitterre feltöltött videó.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a kamion a teljes rakománnyal együtt több mint 17 tonnát nyom, ráadásul ugye a sárba is be volt ragadva. Fowler először az úttesttel párhuzamosan indult el, ez azonban nem vezetett eredményre, így kénytelen volt megvárni, amíg a forgalmi helyzet lehetővé teszi, hogy az úton keresztbe, a kamionnal egy vonalban haladva próbálja meg kihúzni a bajba jutott haszonjárművet a csapdából.

Bár a videón hallattszik, hogy a Rivian négy villanymotorja rendesen küzd, de végül gond nélkül sikerül vele visszahúzni a kamiont a biztonságos aszfaltra. Az InsideEVs szerkesztője meg is jegyezte, hogy 10-15 évvel ezelőtt, az első elektromos autók megjelenésekor még sokan csak legyintettek a technológiára, mondván, a villanyhajtású járművek nem többek kiérdemesült golfautónál. A Rivian azonban most csattanós választ adott erre a felvetésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)