Hirdetés

Háromkerekű elektromos mountain bike-ot mutattak be

|

Terepezés helyett inkább túrázásra szánják.

Hirdetés

Az elektromos bicikli már nem számít újdonságnak, a kaliforniai Rungu azonban képes volt valami váratlant húzni. A RideApart számolt be róla, hogy még tavaly december végén bemutatkozott a Rungu Dualie elektromos hegyikerékpár, amelynek különlegessége, hogy nem két, hanem három kereket kapott.

A Rungu Dualie elektromos mountain bike formabontó külsővel hökkenti meg a hegyikerékpárok rajongóit (Fotó: Riderungu.com)
A Rungu Dualie elektromos mountain bike formabontó külsővel hökkenti meg a hegyikerékpárok rajongóit (Fotó: Riderungu.com)

A speciális kialakítású elektromos mountain bike egy 52 voltos villanymotorral érkezik, amely a cég ígérete szerint 328 Nm nyomatékra képes: ez a gyári adatok szerint lehetővé teszi, hogy akár egy 27 fokos emelkedőn is könnyedén fel lehessen vele jutni. A villanymotor a modelltől függően 780-936 wattóra kapacitású. Az sajnos nem derül ki a Rungu weboldaláról, hogy ez milyen hatótávot tesz lehetővé, annak ellenére sem, hogy a bringából kapható úgynevezett XR, azaz eXtended Range (kiterjesztett hatótáv) változat is, amely a hivatalos weboldal szerint megduplázza a hatótávot.

Ami azonban kiemeli a Dualie-t az elektromos bringák mezőnyéből az a speciális háromkerekű kialakítás. A bringa ugyanis dupla első villát kapott, a hatalmas terepgumikből így egyből kettő is került a kormány alá. A Rungu szerint ez stabilabbá teszi a biciklit és elejét veszi a hegyikerékpároknál - főleg az elektromos rásegítővel használt elektromos mountain bike-oknál - gyakori kicsúszásoknak (washout). A kialakítás lehetővé teszi, hogy a súlyeloszlás aránya 75/25 legyen, azaz a teljes súly háromnegyede az első villákra nehezedik, ami komolyabb tapadást eredményez, különösen a puha és csúszós felületeken.

Hirdetés

A Rungu Dualie-t elsősorban túrázóknak szánják, amiről árulkodik, hogy az alapváltozatok között is szerepel a csomagtartóval felszerelt verzió, de rendelhető hozzá vonóhorog is, ha még több csomagot szeretnénk magunkkal vinni. Akinek ennél is több raktérre van szüksége, az inkább a svéd CAKE elektromos robogóit válassza.

A végére hagytuk az anyagiakat, nem véletlenül: a Rungu Dualie hajmeresztő 4899 dollárba, azaz több mint másfélmillió forintba kerül, ezért jár a nyolcsebességes váltó, a LED-lámpák és egy LCD-panel is, amelyről leolvashatóak a villanymotor adatai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)