Hirdetés

Illegálisan működnek a Tesla Supercharger-töltői Németországban

|

Azok a fránya szabályok...

Hirdetés

Februárban számoltunk be róla, hogy a Tesla más elektromos autók előtt is elkezdte megnyitni Supercharger-töltőhálózatát. Hollandia volt az első fecske, azóta viszont már több európai országban, többek között Németországban is elérhetővé tették a teslás töltőket a többi villanyautós számára is.

Az InsideEVs szúrta ki, hogy emiatt kisebb probléma adódott a németeknél. A lap információi szerint ugyanis a Supercharger-töltők jelenleg nem felelnek meg a hatályos német szabályoknak. Amíg zárt rendszerben működtek a töltőoszlopok, addig semmi baj nem volt, a nyitás azonban azonnal jogi problémát okozott.

A Tesla Supercharger töltőhálózatát egyre több országban használhatják más típusú elektromos autók is (Fotó: Tesla)
A Tesla Supercharger töltőhálózatát egyre több országban használhatják más típusú elektromos autók is (Fotó: Tesla)

A Tesla Supercharger töltőhálózatát egyre több országban használhatják más típusú elektromos autók is (Fotó: Tesla)

A német törvények értelmében ugyanis a nyilvános DC gyorstöltőket kötelező ellátni kilowattóra-számláló kijelzővel.

Minden töltőoszlopnak, ahol kilowattóra-alapú a számlázás, meg kell felelnie a vonatkozó német törvényeknek, azaz, precízen jelezniük kell a töltés során felvett energia mennyiségét. Ez egyaránt vonatkozik a közterületen és a magánterületen álló töltőkre is

- írta a Handelsblatt német lap a témával kapcsolatban.

Hirdetés

A Tesla egyébként a saját okostelefonos applikációjában részletezi az egyes töltéseket, emiatt a Supercharger oszlopokra eleve nem került semmilyen kijelző. Ez azonban nem hatja meg a német törvényhozókat. A Handelsblatt értesülései szerint egyébként nem csak a Tesla töltőivel akad ilyen probléma Németországban, azonban számszerűen ezekből van a legtöbb olyan, amelyek nem tesznek eleget a törvényben előírtaknak.

Thomas Weberpals a bajorországi mérésügyi hivatal vezetője szerint egyértelműen Elon Musk cégének a feladata a töltők átalakítása, hogy azok megfeleljenek a törvénynek - ugyanez vonatkozik az összes többi gyártóra és töltőket üzemeltető vállalkozásokra. Ennek ellenére a Teslát - és a többi céget - nem büntetik meg a kialakult helyzet miatt, ha biztosítják róla a hatóságokat, hogy megkezdték a probléma elhárítását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)