Hirdetés

Ezer kilométeres elektromos hatótávot ígér egy új luxusautó-márka

|

A Trouvé modelljei két év múlva érkezhetnek meg új tulajdonosaikhoz.

Hirdetés

Míg a Tesla névadóját, Nikola Tesla szerb feltalálót talán senkinek sem kell bemutatni, a legújabb elektromos autómárkáról valószínűleg kevesebben gondolnák, hogy szintén egy, az elektromosság világában fontos személy nevét viseli. A Trouvé névadója ugyanis Gustave Pierre Trouvé XIX. századi francia villamosmérnök és feltaláló, aki tervezett többek között elektromos hajót és triciklit, fejlámpát, de neki köszönhetjük, hogy az autókon is megjelentek a fényszórók.

A Trouvé első autói 2023-ban érkezhetnek (Fotó: Trouvé EV)
A Trouvé első autói 2023-ban érkezhetnek (Fotó: Trouvé EV)
A Trouvé első autói 2023-ban érkezhetnek (Fotó: Trouvé EV)

Az ő nevét viseli a kanadai Trouvé Victory Inc., amelynek egyik fő célkitűzése, hogy az első karbonsemleges autógyártóvá váljon, emellett pedig olyan státuszszimbólumként is elismert autókat szeretne piacra dobni, mint amilyennek a már említett Tesla is indult.

Milyen hatótávpara?!?

A Yahoo! Finance értesülései szerint a Trouvé 2023-ban törne be a nemzetközi piacra, mindjárt 3 elektromos modellel. Bár egyelőre még keveset tudni a titokzatos elektromos autókról, ha a cég ígéretei igaznak bizonyulnak, komoly konkurenciát jelent majd a többi autógyártónak. A nem egészen két év múlva bemutatni kívánt Trouvé modellek ugyanis elérhető közelségbe hozzák a 800-1000 kilométeres hatótávot, ami komoly fegyvertény lehet az e-autók - de akár a belső égésű motorral szerelt járművek - világában.

Ez azt jelenti, hogy egy töltéssel eljuthatnánk Budapestről Koppenhágába vagy Hamburgba és még a városban is kószálhatnánk egy kicsit. Ez azonban nem minden, a Trouvé ugyanis 18 perces gyorstöltést is ígér, de a teljes töltésre sem kellene többet várni 4 óránál. A cég autóiban ezen felül mesterséges intelligencia dolgozik, hogy segítse a sofőrt és javítsa a vezetési élményt, de kerül a kocsikba hangvezérléssel irányítható GPS, kommunikációs központ és hangrendszer is.

A Trouvé nagyon zöld márka szeretne lenni, ezért már az érdeklődőknek elküldött brossúrában kiemelik, hogy minden autójukat újrafelhasználható elemekből építik fel - acél helyett például szénszálas műanyagot használnak, amely könnyebb, ugyanakkor erősebb az acélnál. A kanadai Ontarióban épülő összeszerelő üzem pedig már az indulás kezdetétől fogva karbonsemleges lesz: a gyártósoron működő robotok energiaigényeit napelemekkel fedezik majd, de további zöld lépésekkel is igyekeznek majd csökkenteni a környezeti terhelést.

A cég egyelőre még az első lépéseket teszi meg, így a közösségi oldalaikon kevés a tartalom, mint ahogy az autókról sem lehet túl sok képanyagot találni. A cikkben is látható kép a már említett brossúrából származi, ez alapján arra lehet tippelni, hogy legalább egy prémium limuzinnal készülnek majd kilépni a piacra, de a kiadványban egy városi kompakt látványterve is szerepel.

Alig várjuk 2023-at!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)