Hirdetés

Új szereplő lép be az elektromos autók töltési piacára

|

Két otthoni és két gyorstöltőt is bemutattak.

Hirdetés

Az LG Electronics (LG) bővíti az elektromos járművek (EV) töltését szolgáló megoldásokkal foglalkozó üzletágát, ami várhatóan tovább erősíti a vállalat pozícióját a EV-töltők gyorsan növekvő szegmensében.

Az EV-töltési megoldásokkal foglalkozó HiEV Chargert (korábbi nevén AppleMango) az LG, a GS Energy és a GS Neotek 2022-ben vásárolta fel, a vállalat pedig nemrégiben ünnepélyes keretek között indította el az EV-töltők gyártását.

Az LG töltőibe különleges biztonsági megoldásokat is beépítettek
Az LG töltőibe különleges biztonsági megoldásokat is beépítettek

A HiEV Charger ezen az ünnepségen mutatta be termékportfólióját, amely négy különböző töltőt tartalmaz: két 7 kW-os modellt (falra szerelhető és álló típus) és két gyorstöltőt (100 kW és 200 kW).

Hirdetés

Az új termékek mindegyike kényelmes telepítést tesz lehetővé, és többféle környezetben, például otthonokban, irodaházakban és számos más kereskedelmi létesítményben is használható.

Az újonnan bevezetett EV-töltőket számos biztonságnövelő funkcióval látták el. Amellett, hogy a töltők víz- és porállóak, olyan funkciókat kaptak, amelyek a töltési folyamat során biztosítják az elektromos- és hővédelmet. Az új töltők vékony kialakításukkal is támogatják a hatékony helykihasználást, a két csatlakozó beépítésének köszönhetően pedig egyszerre tölthető két jármű. Az egyszerű kezelést olyan funkciók biztosítják, mint a csatlakozózár-érzékelés és a távoli frissítések.

A Roland Berger globális vezetési tanácsadó cég szerint az elektromos járművek töltésének világpiaca 2030-ra várhatóan 186 milliárd dollárra nő. A piac bővülése több tényezőnek, többek között a környezet védelmét célzó szabályozások folyamatos bevezetésének és a járműipar elektrifikációjának köszönhető.

"Az EV-töltők gyártásának megkezdése jelentős mérföldkő az LG számára, amely elindít minket azon az úton, hogy a teljes körű EV-töltési megoldások szolgáltatójává váljunk. Arra fogunk összpontosítani, hogy kényelmes, gyors, partnereink igényei szerint differenciált, változatos formavilágot és új szolgáltatásokat nyújtó EV-töltési megoldásokat kínáljunk az elektromos autók tulajdonosainak"

- mondta Suh Heung-kyu, az LG Electronics Business Solutions Company elektromosjármű-töltő üzletágának alelnöke és vezetője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)