Hirdetés

Videón figyelhető meg a Tesla Cybertruckjának hátsókerék-kormányzása

|

Még nincs arra vonatkozó információ, hogy ez minden modellnél elérhető lesz-e.

Hirdetés

A Tesla Cybertruckja tulajdonképpen a fejlesztés első pillanatától az ágazat fókuszában van. Egy időben mindennapos volt egy-két vele kapcsolatos hír és most, hogy küszöbön a kiszállítás kezdete, még mindig elképesztő hype övezi. Habár már így is rengeteg részlet derült ki az futurisztikus formájú elektromos furgonról, de úgy tűnik, az utolsó pillanatig tartogat meglepetést a széria. 

A rajongók csodálata mellett az elvárásokat is az egekig tornázták a folyamatos szivárogtatások, így a még mindig tartó titkolózás csalódást is okozhat egyeseknek. Egy igazán nagyszerű, ám meg nem erősített funkció is egyike lehet azoknak, amik nem biztos, hogy egy alapmodellnek is a részei lesznek: a hátsókerék-kormányzás.

Hirdetés

Habár korábban erre csak egyes munkagépek, például villástargoncák voltak képesek, ma már egyes luxusautók gyártói felruházzák drágaságukat ezzel a "szuperképességgel". Hivatalos nevén a rear wheel steering, vagyis RWS-funkció a vezetés során megkönnyíti az autó kormányozhatóságát, és az olyan manővereket, mint a parkolás vagy a kanyarodás. Az RWS-től a jármű rövidebb körön tud fordulni, így például szűk körforgalomban vagy parkolóházakban való navigáláskor is jól jön, valamint az autó nagyobb sebességnél is stabilabb manőverezésre lesz képes.

Mivel a Cybertruck úgynevezett Release Candidate (RC) példányai már hetek óta róják Kalifornia és Texas útjait, már többször volt alkalom szemfülesebb autósoknak megfigyelni egy-egy RWS rendszerrel ellátott példányt működés közben. Nemrégiben két, ezeket mutató felvétel is kikerült a világhálóra. 

Az elsőt egy Wilfredov nevű X/Twitter felhasználó osztotta meg, amelyen a legjobban figyelhető meg az RWS rendszer működés közben. A San Franciscóban rögzített videót a felhasználó Teslájának oldalsó kamerája rögzítette, és egy meglepően nagy fordulási szög figyelhető meg benne a hátsó kerekeken. A hozzászólók közül ugyan többen összekeverték az autó elejét a hátuljával, de ezt igazán nem róhatjuk fel nekik.

A másik felvételen, amit a The kilowatts néven posztoló tett ki az X-re, egy kereszteződésben történő megfordulás végrehajtása látható. Bár az - egy Tesla fedélzeti kamerájával rögzített - manővernek csak az első fele látható, így is megfigyelhető a lenyűgözően szűk fordulás, ami az RWS-rendszer nélkül alighanem kivitelezhetetlen lenne.

A meggyőző manőverek láttán már csak drukkolhatnak az előrendelők, hogy a funkcióval minden Cybertruck rendelkezzen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)