Hirdetés

Tenyésztett műhúsról és önvezető taxikról is szól az MVM Futuretalks YouTube-sorozatának negyedik évada

|

Érdekes témák pörögnek, érdemes figyelni.

Hirdetés

Ha valaki nem járt még az MVM Energetikai Zrt. hivatalos YouTube oldalán, valószínűleg sejtése sincs arról a gazdag videóanyagról, mely egyszerre nyújt szórakoztatást és ismeretterjesztést a tudomány, az energetika és a technológia témakörében. A sok tematikus videó közül is talán a legfigyelemreméltóbbak a Futre Talks címen futó sorozat darabjai, melyek részenként egy-egy téma részletesebb bemutatását szolgálják szakértők tolmácsolásában.

Volt már műsor a kriptovalutákról, energiahatékonyságról, metaverzumról, de egy tavalyi epizódban Neil deGrasse Tysontól is kérdezhettek a magyar internetezők. Az új évad dupla epizóddal indult útjára a múlt hét végén. 

Hirdetés

Idén a "bolygóhatárokként" emlegetett, legégetőbb globális problémákat veszi górcső alá a sorozat. Ezúttal az évad egy dokumentumfilm-sorozattal indul, amelyben hazai hírességek és véleményvezérek a világ különböző részein járnak utána az emberiséget fenyegető legnagyobb kihívásoknak, és mutatják be a lehetséges megoldásokat. Az első két epizód, amelyek az élelmiszer-ellátás és a közlekedés kérdéseit dolgozzák fel, már elérhető a sorozat hivatalos oldalán. A készítők közlése szerint számos további égető probléma kerül terítékre az idei epizódokban, úgy mint az energiabiztonság, a klímaváltozás, és a hulladékkezelés, de a társadalmi hasznosság és a kockázatok kapcsán éles vitákat kiváltó mesterséges intelligencia is szerepel a témák között.

Az egyik részben  Wossala Rozina, sztárséf az élelmezésbiztonság témájában többek között olyan szingapúri techcégeket mutat be, ahol laborban tenyésztett húsokkal keresnek alternatív megoldást az állattenyésztés környezeti terhelésének csökkentésére és az élelmiszer-ellátás javítására. A másikban Osbáth Norbert (PamKutya) youtuber a nyugati féltekére utazott, hogy a személy- és áruszállítás jelentette kihívásokba adjon betekintést. Videójában a rotterdami kikötőből Amerikáig tartó útját követhetjük nyomon, amelynek során kipróbálja például az arizonai Phoenixben bárki számára elérhető önvezető taxiszolgáltatást is.

Rajtuk kívül egy-egy epizódot kap még Nánási-Ördög Nóra, Bazsó Gábor "Karotta", Abosi Barna és Magyarósi Csaba is, akik a fennmaradó négy globális témát szakértők bevonásával, kontinenseken átívelő külföldi utazások alkalmával mutatják majd be. A nagykövetek 3 kontinens 12 országában forgattak rövidfilmeket, többek közt az Egyesült Államokban, Szingapúrban, a Maldív-szigeteken, Izlandon, az Egyesült Arab Emirátusokban és Horvátországban is.

A dokumentumfilmek témáira a nézők három héten keresztül folyamatosan szavazhatnak az MVM Future Talks weboldalán. Az online voksolás eredménye alapján dől el, hogy a magyarok számára melyik három legfontosabb globális kihívás kerül majd be az évad utolsó elemét jelentő tudományos talk show-ba, ahol hazai szakértők ütköztetik a jövővel kapcsolatos elképzeléseiket. Ezt élő streamként lehet majd szintén követni a weboldalon november végén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)