Hirdetés

Készül Európa legnagyobb IoT-központja, de mit várhatunk tőle?

|

A STAC partnerséget kötött Glasgow városi tanácsával azért, hogy Európa legjelentősebb innovációs IoT és smart központja működhessen itt.

Hirdetés

Glasgow város tanácsa a STAC-cal (Smart Things Accelerator Centre - Okos Dolgok Katalizátor Központja) kötött stratégia együttműködést annak érdekében, hogy a városban létrehozzák Európa legjelentősebb IoT-vel (Internet of Thigs - Tárgyak Internete) és innovációkkal foglalkozó központját.

Ennek középpontjában egy 2,5 millió font értékű állami és magánszektorbeli beruházás áll, amely a glasgow-i Finniestonban található SkyParkban, a "thebeyond" elnevezésű, 250 asztallal rendelkező, korszerű létesítmény létrehozására irányul. Jelen állás szerint akár 100 vállalat is megkezdheti itt a működését az év végéig.

A 2021-ben indított STAC és a most megkötött partnerség jóvoltából a szigetország harmadik legnagyobb városa a kísérleti innovációk műhelyévé válhat. A kezdeményezést olyan nagymúltú iparági szereplők is támogatják, mint a a Meta, a Blackberry, a Motorola és a Volvo Cars.

Hirdetés

Paul Wilson, a STAC egyik vezérigazgatója és társalapítója szerint Glasgow szerepe kulcsfontosságú lehet az életünket megkönnyítő és az ipar teljesítményét támogató, javító technológiák terén. Ez pedig hozzásegítheti ahhoz a várost, hogy hírnevet szerezzen és befektetőket vonzzon  a technológiai fejlesztésekre. Ezt ugyan ambíciózus, de megvalósítható célnak tartja, és hisz abban, hogy a thebeyond a kontinens legnagyobb IoT és innovációs köpontjává válhat.

Sean Murphy, aki a Meta globális ellátási láncért felelős alelnöke és a STAC tanácsadó tagja, azt nyilatkozta a beruházásról, hogy a programján keresztül megvalósuló technológiai innováció olyan vállalatok számára, mint a Meta, létfontosságú forrást biztosíthat a bevezetés előtt álló technológiák megvalósításához.

"Ez az együttműködés segíteni fogja Glasgow-t abban, hogy vezető technológiavezérelt várossá váljon, ahol szolgáltatásainkat és épületeinket a hazai innováció hajtja, mindazok javára, akik itt élnek, dolgoznak és tanulnak...Lehetővé tesszük a glasgow-i start-up cégek számára, hogy itt csiszolják technológiáikat, majd nemzetközi szinten versenyezzenek, erősítve ezzel pozíciónkat a globális technológiai színtéren, és számos új munkahelyet és karriert teremtve ebben az ágazatban."

-nyilatkozta Ricky Bell tanácsos, a Glasgow City Council helyettes vezetője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)