Hirdetés

Közösségi kertként éled újjá a taxitemető

|

A munkanélkülivé vált taxisok így juthatnak olcsón zöldségekhez.

Hirdetés

A városi mezőgazdaság egyre fontosabb lesz, ahogy az emberiségnek egyre több élelmiszerre van szüksége. Erre a legjobb megoldást a vertikális farm jelenti, azonban, kreatív ötletekkel olyan helyeken is ki lehet alakítani kerteket, ágyásokat, ahol elsőre senki sem gondolná.

A Euronews számolt be egy bangkoki kezdeményezésről, ahol a koronavírus miatt rengeteg taxis vált munkanélkülivé a járvány kitörésekor. Közülük többen leadták az autóikat és hazautaztak a családjukhoz, így rengeteg taxi került parkolókba, üres telkekre, ahol csendben rozsdásodva várták a végzetüket.

A közösségi kert a munkanélküli taxisokat látja el egészséges zöldségekkel
A közösségi kert a munkanélküli taxisokat látja el egészséges zöldségekkel

A közösségi kert a munkanélküli taxisokat látja el egészséges zöldségekkel

Az egyik taxicég, a Ratchapruk Taxi Garage vezetői úgy döntöttek, keresnek valamilyen fehasználási módot az üresen álló autókat. A megoldás egy afféle közösségi kert kialakítása lett. A veteményes ágyásokat az autók tetején alakították ki, a rengeteg felgyűlt gumiabroncsból pedig békatenyésztő medencéket varázsoltak.

"Ez volt az utolsó lehetőségünk, hogy valahogyan csökkentsük a veszteségeinket" - mondta az AFP-nek nyilatkozva Thapakorn Assawalertkun, a cég egyik tulajdonosa, hozzátéve, hogy az autók közül sokat részletre vettek, amit a járvány során is fizetni kellett.

Hirdetés

A taxik tetején jelenleg padlizsán, chili, uborka, cukkini és bazsalikom terem, amelyből a munkanélküli sofőrök és a taxicég többi alkalmazottja részesül. Ha különösen jó a termés, a többletet a helyi piacokon értékesítik. A békák is élelmiszer formájában hasznosulnak, a békahús ugyanis jellegzetes helyi specialitás, többféle fogásban is fogyasztják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)