Hirdetés

Tisztítószerrel szennyezett ásványvíz került forgalomba – így ellenőrizheted, a tiéd is érintett-e

|

A Szentkirályi bizonyos ásványvizeit érte szennyeződés, de nem kell rögtön minden palacktól megszabadulni.

Hirdetés

Szerencsére hazánkban a legtöbb helyen iható csapvíz áll rendelkezésre, mégis sokan fogyasztják helyette a palackozott vizet. Amellett, hogy hasonlóan más palackozott italokhoz ezek mikroméretű műanyagokat tartalmaznak, a napokban egy másik problémára is felhívta a lakosság figyelmét Magyarország egyik vezető ásványvíz forgalmazója.

A Szentkirályi ásványvíz szokásos minőségi bevizsgálása során problémára derült fény: a 1,5 literes szénsavmentes víz palackozása során csekély mennyiségű tisztítószer került a kész termékbe, amitől a víz illata és íze is megváltozott.

Hirdetés

A gyártó most arra kéri a vásárlókat, hogy aki március 22-én, vagyis múlt pénteken valamelyik Auchan áruházban vásárolt a brand 1,5 literes, rózsaszín kupakos vizéből, az ne fogyassza azt el, hanem vigye vissza az üzletbe, ahol vette. Nem az összes terméket érintette a szennyezés, csak azokat, amiket a kérdéses időszakban és helyen vásároltak, valamint a palack nyakán a 2025.03.25-ös lejárati dátum olvasható.

A cég ma egy közleményt adott ki az esettel kapcsolatosan, ami arra figyelmeztet, hogy egészségügyi kockázatokkal járhat a szennyezésben érintett termék nagyobb mennyiségének elfogyasztása. Azok, akik találkoztak ilyen palackkal, azt mondják, hogy erre csekély az esély, mert a termék ízén egyértelműen érződik, hogy valami nincs vele rendben.

A visszakövetést biztosító rendszer segítségével a legtöbb szennyezett vizet visszahívták a raktárakból, de sajnos addigra már sokat vásároltak az Auchanokban a polcokról való eltávolítás előtt. A terméket egyébként blokk nélkül is visszaveszik a kereskedelmi hálózat üzletei. A cég fogyasztói vonala is hívható a 06-80-200-329-es számon, ahol információt kaphatunk a visszatérítés, illetve a csere lehetőségéről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)