Hirdetés

Adománygyűjtést szervezünk az ukrajnai menekülteknek, te is segíthetsz!

|

A Zöld Pálya kiadója segélyszállítmányt indít az Ukrajnából érkező menekültek támogatására.

Hirdetés

Az Ukrajnában jelenleg is zajló háború elől százezrek menekülnek, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint már több mint egymillióan menekültek el az országból. Sokan szinte mindenüket hátrahagyva érkeznek a szomszédos országokba, így Magyarországra is.

A Zöld Pálya kiadója, a Project029 Magyarország Kft. ezért adománygyűjtést szervez, a beérkező adományokat pedig az ukrán-magyar határra fogja szállítani, a Magyar Máltai Szeretetszoglálat beregsurányi gyűjtőpontjára. Ebben kérjük most olvasóink segítségét, hogy aki teheti, járuljon hozzá a segélyszállítmányhoz.

Az adományaitokkal az ukrajnai háború elől menekülőknek segítünk (Fotó: Unsplash/Alex Meci)
Az adományaitokkal az ukrajnai háború elől menekülőknek segítünk (Fotó: Unsplash/Alex Meci)

Az adományaitokkal az ukrajnai háború elől menekülőknek segítünk - képünk illusztráció
(Fotó: Unsplash/Alex Meci)

Milyen adományokra van most szükség?

Az adománygyűjtést több hazai segélyszervezettel egyeztetve kezdeményeztük, ahonnan azt az információt kaptuk, hogy az eddigi segélycsomagokban jelentős mennyiségű tartós élelmiszer található, azonban komoly hiány van az alábbiakból:

  • tisztálkodó szerek: szappan, tusfürdő, fogkrém, fogkefe, sampon

  • pelenka, bébitápszer, bébiétel, gyerekruha, lázmérő

  • női higiéniai termékek: tisztasági betét (a körülmények miatt a tampon vagy a menstruációs
    kehely nem megfelelő)

  • vény nélkül kapható gyógyszerek, vitaminok, kötszerek

  • matrac, hálózsák, takaró

  • a járványhelyzet miatt: eldobható maszkok, covid-gyorstesztek, kézfertőtlenítő

Az adományokat 2022. március 3. és március 9. között a Project029 Magyarország Kft. irodájában gyűjtjük a 1065, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 59. alatt (kapucsengő: 49).

A gyűjtőpontunk hétköznapokon 9-17 óra között várja a felajánlásokat, kollégáink ekkor tudják átvenni az adományokat. Egyéb időpont csak előzetes egyeztetést követően lehetséges.

Figyelem! A Project029 Magyarország Kft. nem vesz át pénzbeli adományokat!

A gyűjtési idő lejártával a segélyszállítmányt a segélyszervezetekkel egyezetetett helyszínekre fogjuk szállítani, azok sorsáról közösségi oldalainkon számolunk majd be.

Ha további információra lenne szükséged a gyűjtéssel kapcsolatban, keresd Schrankó Péter kollégánkat!

Minden felajánlást köszönünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)