Hirdetés

A Tesla fejlesztés alatt álló mikrobuszáról készülhetett egy a neten terjedő videó

|

A felvételen látható 12 utas szállítására alkalmas járművet Tesla márkajelzésű kormánykerékkel látták el.

Hirdetés

Sok vita folyik arról világszerte, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a közlekedést bolygónkon, abban viszont szinte teljes az egyetértés, hogy a tömegközlekedést rendszeresen használók arányának növelése az egyéni közlekedés kárára már önmagában egy fenntarthatóbb világot eredményezhetne. Ezen belül is a piaci igények egyre inkább tolódnak el a nulla emissziós megoldások irányába

Habár az elektromos üzemű buszok ma már nem számítanak újdonságnak (az Ikarus is gyárt már ilyen tömegközlekedési eszközöket), arra azonban még mindenki felkapja a fejét, ha valamilyen újdonsággal jön ki a technológia zászlóshajójának számító Tesla. Ugyan a techóriás már 2016-ban nyilvánosságra hozott tervében kinyilvánította szándékát, ezirányú fejlesztéseknek eddig kézzelfogható bizonyítékát még nem láthattuk.

Hirdetés

Ha hihetünk Jacob Orth Las Vegas-i tartalomkészítőnek, az általa a napokban publikált felvételen a Tesla vadonatúj, 12 üléses, elektromos üzemű mikrobuszának prototípusa látható. A rövid videón egy szokatlanul nagy üvegfelülettel ellátott járművet láthatunk, ami a futurisztikus kinézet ellenére is egy felismerhetően buszra hasonlító személyszállító eszköz. Az sajnos nem látható, hogy a padlózat alatt kerekeken érintkezik-e az útfelülettel. Orth állítása szerint a mikrobuszt a Musk-féle Vegas Loop-ra tervezték és optimalizálták. 

Meg kell hagyni, a jármű tényleg hasonlít a The Boring Company 2017-ben bemutatott korai, hasonló hasznosítású, 12 személyes modelljére, de részükről senki nem erősítette meg Orth információit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)