Hirdetés

A Fugees egykori alapítója látványos elektromos szuperautót villantott

|

A rapper társtulajdonosként szállt be a bizniszbe.

Hirdetés

A kilencvenes évek népszerű hip-hop együttese, a The Fugees egyik alapítója Wyclef Jean sokoldalúságáról ismert, a szövegíró zenész próbálkozott színészettel is, de 2010-ben szülőhazája, Haiti elnöki posztjáért is versenybe szállt, újabban pedig az autók iránti rajongását éli ki, többek között azzal, hogy befektetőként beszállt egy elektromos szuperautó fejlesztésébe - írja az Electrek.

A lpa információüi szerint az Attucks Apex AP0 elnevezésű, tisztán elektromos hajtású járgányt tegnap mutatták be Floridában. A kétajtós sportkocsit a világon jelenleg kapható legkönnyebb elektromos szuperautóként mutatták be. A leleplezés apropóján Jean egy kis freestyle-t is rögtönzött, amelyben megénekelte az autó alább olvasható képességeit.

Az Attucks Apex AP0 2,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyből 100 km/h-ra (Fotó: Apex Motors)
Az Attucks Apex AP0 2,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyből 100 km/h-ra (Fotó: Apex Motors)

Eszerint az AP0 a kategóriájához képest valóban pillekönnyű: mindössze 1200 kilót nyom - összehasonlítva, a horvát Mate Rimac által megálmodott Rimac Nevera ennek csaknem duplája, 2,3 tonna.

A most bemutatott elektromos autó csúcssebessége eléri a 304 km/h-t, amit részben a rendkívül könnyű szénszálas karosszériája, részben pedig rendkívül fejlett aerodinamikai kialakítása tesz lehetővé. Nem árt az sem, hogy a hátsó gépháztető alatt egy 650 lóerős, 580 Nm nyomatékot kínáló villanymotor dolgozik.

A jármű kifejlesztése az Apex Motor és a Jean által alapított Attucks Futures and Technology kollaborációja. Utóbbi cég célja, hogy fiatal tervezők, mérnökök és designerek munkáját segítse, akik innovatív és fenntartható ötleteikhez keresnek támogatókat.

Az Attucks Apex AP0 mindemellett üzletnek sem rossz: a szuperautó alapára várhatóan 350 000 dollár, azaz bő 124 millió forint lesz. Ez természetesen rengeteg pénz, de az említett Rimac Nevera kétmillió dolláros árcédulájához képest szinte ajándék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)