Hirdetés

Kiderült, melyik budapesti hidakat használjuk a legtöbbet

|

A fővárosi hidak forgalmának több mint felét két átkelő biztosítja.

Hirdetés

Érdekes statisztikát tett ki Facebook-oldalára a BKK, amelyből kiderül, melyik budapesti hidakat részesítik előnyben az autósok. Az információk a Budapesti Közlekedési Központ októberi jelentéséből kerültek ki, amelyben a budapesti forgalomról gyűjtött adatok elemzése szerepel.

A Szabadság híd a sorban hátulról a második (Fotó: Scopio/Andrii Omelnytskyi)
A Szabadság híd a sorban hátulról a második (Fotó: Scopio/Andrii Omelnytskyi)
A Szabadság híd a sorban hátulról a második (Fotó: Scopio/Andrii Omelnytskyi)

A BKK havonta összeállított méréseiből kiderül például, hogyan alakul a főbb autóbuszvonalak átlagos utasszáma, a fővárosi kerékpárforgalom, de a koronavírus-járvány idején tapasztalható forgalmi változások statisztikáit is érdekes böngészni.

A 12 oldalas jelentésben elemezték a fővárosi hidak forgalmi megoszlását is, ez szerepel alább is látható Facebook-posztján. A hidakat jellegzetes piktorgramokkal jelölték, így egyből érthető, hogy a Lánchíd forgalma most a felújítások miatt áll nullán.

A két legnépszerűbb híd az Árpád híd és a Rákóczi híd, amelyeken a Duna feletti forgalom 28, illetve 25 százaléka halad át. Ezt követi a Petőfi híd 18 százalékkal, a Margit híd 14 százalékkal és az Erzsébet híd 3 százalékkal. A sort a Szabadság híd zárja, amely mindössze forgalom 3 százalékát ereszti át, igaz, a Lánchíd kivételével ez az egyetlen kétsávos átkelő a fővárosban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)