Hirdetés

Videó: fából építették meg Elon Musk cybertruckját

|

A végeredmény lenyűgözően részletgazdag lett.

Hirdetés

A 2019-ben bemutatott Tesla Cybertruck megjelenésének pillanatától fogva tartja lázban az internet autórajongóit. Ez nem is csoda, a kilencvenes évek poligongrafikás játékait idéző, meghökkentő külsejű pick-up ugyancsak megosztja az embereket: van, aki szerint szörnyű, van, aki imádja, csak kevesen közömbösek iránta.

Mindez különösen úgy szép teljesítmény, hogy a Cybertruckot azóta sem lehet még kapni: korábban a tavalyi év végére ígérték a piaci bevezetést, ezt később 2022 második felére módosították. Elon Musk azonban a nemrég megnyitott berlini Tesla Gigafactory átadóján már azt mondta, hogy a fejlesztés idén fejeződik be, a gyártás pedig 2023-ban kezdődhet.

A Cybertruck gyártása a legutóbbi hírek szerint 2023-ban kezdődhet (Fotó: Tesla)
A Cybertruck gyártása a legutóbbi hírek szerint 2023-ban kezdődhet (Fotó: Tesla)

A Cybertruck gyártása a legutóbbi hírek szerint 2023-ban kezdődhet (Fotó: Tesla)

A Cybertruck tehát továbbra is lázban tartja az embereket, nem véletlen, hogy egy különleges darab is elkészült nemrég. A Woodworking Art YouTube-csatorna üzemeltetője ugyanis fából készítette el a jellegzetes autó modelljét.

Aprólékosan kidolgozott munkáról van szó, az első kerekek elfordulnak, akár a kormány használatával is lehetne  működtetni, igaz, a tető miatt az nem hozzáférhető. Szinte minden fából készült rajta, kivéve az ablakokat, a lámpákat és a felfüggesztés rugóit, na meg persze, a csavarokat, amik összefogják az egész konstrukciót.

Hirdetés

Az alkotó még arra is ügyelt, hogy reprodukálja a Cybertruck különleges, teleszkóposnak nevezett hátsó ajtaját, amely a platóra való felpakolást könnyíti meg.

A fából készült autót nem lehet megvásárolni, azonban a fenti videó kellő támpontot nyújt mindenkinek, aki nem riad vissza egy kis barkácsolástól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)