Hirdetés

Elon Musk elképzelte a benzinkutak jövőjét

|

A Tesla elektromos töltőállomásokat építene.

Hirdetés

Az elektromos autók legkomolyabb problémáját jelenleg a töltőhálózat jelenti, pontosabban a tény, hogy nincs még elegendő töltőoszlop a kisebb-nagyobb településeken. Az autópályákon haladva is izgalmas kérdés, hogy vajon lesz-e épp szabad töltő a kiszemelt pihenőnél, amikor odaérünk.
Igény biztosan lesz rá, hiszen, ahogy nemrég egy interjúalanyunk elmondta, a tavalyi év során csak Németországban 200 százalékkal nőtt az elektromos autók száma, a Kia pedig a héten jelentette be, hogy az IONITY töltőhálózatot 700 millió eurós befektetéssel fejlesztik tovább.

Eközben, az Atlanti-óceán túloldalán is gőzerővel zajlanak a fejlesztések, ezzel kapcsolatban pedig nemrég Elon Musk, a Tesla alapítója elárulta, hogy mivel szeretné kiegészíteni villanyautós birodalmát. A Green Matters írta meg még nyáron, hogy Musk a Tesla márkával belépne az autópályák mellett kialakított pihenőhelyek piacára is, ugyanis teljesértékű, a benzinkutatkhoz hasonló töltőállomásokat szeretne létesíteni villanyautósoknak.

Az elektromos jövő töltőállomásai, a Tesla szerint (Fotó: Tesla)
Az elektromos jövő töltőállomásai, a Tesla szerint (Fotó: Tesla)

Az elektromos jövő töltőállomásai, a Tesla szerint (Fotó: Tesla)

Az egyelőre Tesla Rest Stop néven emlegetett pihenőkben a gyorstöltést lehetővé tévő oszlopok mellett éttermek és más üzletek is várnák az energiára és egy kis pihenésre vágyó autósokat. Természetesen, a Tesla-tulajdonosok várhatóan a cég sajátmárkás Supercharger töltőiről táplálhatják a járgányaikat, de bizonyára más típusú e-autókat is szeretettel várnak majd a Tesla-pihenőkben. A cég már be is adta az engedélykérelmet az éttermi szolgáltatásokhoz. Sőt, a benyújtott szabadalmi papírokból kiderül, hogy az éttermeket úgy alakítják ki, hogy autóval is lehessen rendelni, a tervek szerint pedig amíg a kocsiban ülők elfogyasztják az ételt, addig az autó is töltődik.

Az ötlet egyébként már korábban is felmerült. Egy Omer Diri nevű twitterező 2018-ban rá is kérdezett, hogy ugye majd a Teslák érintőképernyőjéről is le lehet majd adni a rendelést, amire Elon Musk a Twitter-oldalán reagálva úgy válaszolt: "jó ötlet. Megoldjuk, hogy egyből felugorjon az étlap, amint leparkoltál a kocsival."

Elon Musk testvére is érdekelt a bizniszben

A Tesla-alapítója már évekkel ezelőtt arról álmodozott, hogy régi stílusú drive-in éttermeket nyisson Los Angelesben, a mostani tervek azonban már túlmutatnak a nagyvároson. A vállalkozásban pedig megjelenhet a dél-afrikai származású milliárdos egyik testvére, Kimball Musk is. Bár ő nincs annyira reflektorfényben, mint Elon, de saját jogán elismert gasztronómiai szakembernek számít, The Kitchen Restaurant Group nevű cégével. A vállalat három, úgynevezett farm-to-table éttermet is üzemeltet, Kimball Musk pedig emellett a Big Green nevű nonprofitjával afféle erdei iskolákat szervez az amerikai gyerekeknek. Érdekelt a városi mezőgazdaságban is: Square Roots nevű cége Brooklynban termeszt különféle zöldségeket és gyümölcsöket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Tesla tervez-e tengeren túli terjeszkedést is, de Elon Muskot ismerve, rajta nem fog múlni, ha bővíteni kell a birodalmat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)