Hirdetés

Eldöntötte a Honda, hogy milyen elektromos járgányokat kíván gyártani a jövőben

|

Vajon csinál még a világmárka a Honda E után újabb kis elektromos autót városi használatra?

Hirdetés

Úgy tűnik a Honda E lesz egy ideig a népszerű világmárka utolsó városi, kisméretű autója. A vállalat döntéshozói úgy látják, hogy jelenleg a piaci igények elmozdulása ebbe az irányba tereli az EV-gyártó cégeket. A 2020 nyarán megjelent modell azoknak kedvezett, akik meg akartak felelni a zéró károsanyag kibocsátás igényeinek, és a kistestű, kompakt, városi autókat részesítik előnyben.

A Honda UK vezetője, Rebeca Adamson azt nyilatkozta, hogy főként a szigetországi igényekre támaszkodva döntöttek a cég irányváltása mellett. Továbbá azt is közölte, hogy amíg a piaci igények nem változnak, ez lesz a márka fő irányvonala.

Hirdetés

Mindezek az e:Ny1, a Honda új elektromos SUV-jának bemutatóján hangzottak el, ami már az új irányvonal hírnöke. Jelen fordulatra már az az áprilisi sajtótájékoztató is utalt, ahol a cég bejelentette, hogy az e:Architecture platformra szeretne egy nagy- és egy közepes méretű modellt is építeni 2025-ös megjelenéssel, valamint az is árulkodó volt, hogy mindenképpen tovább akarják fejleszteni a cég nagy- és közepes méretű autókra szabott járműrendszerét.

Egyébként a Honda E nem volt éppen kudarc a cég történetében, sokan választották azt kis mérete, kompakt megjelenése miatt, de kis kapacitású akkumulátora és rövid, 220 km-es hatótávolsága mindig is kizárta azok érdeklődését, akik nem csak városi használatra szeretnének autót vásárolni. 

Egyébként az e:Ny1 a cég első tisztán elektromos üzemű SUV-ja, és a második tisztán elektromos modellje az európai piacon. 412 kilométert tud megtenni egy töltéssel, így az egyre inkább kiépülő elektromos töltőhálózat segítségével alkalmas hosszabb távok megtételére is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)