Hirdetés

Egy új fejlesztés lehetővé teszi, hogy tényleg csak zöld energiával töltsük az elektromos autókat

|

A villanyautósok így tovább mérsékelhetik a környezeti terhelésüket.

Hirdetés

Az ABB E-mobility bemutatta az új Terra Home töltési megoldását a világ legjelentősebb technológiai rendezvényén, a Las Vegas-i CES 2023-on. A Terra Home, amely még az idén forgalomba kerül, a lakossági elektromosautó-töltés következő generációját jelenti a fogyasztók számára. Az innovatív kialakítással a felhasználók a lehető legjobban kihasználhatják megújuló energiaforrásaikat és ezzel tovább csökkenthetik szénlábnyomukat.

Az előrejelzések szerint 2040-re 340-490 millió töltőre lesz szükség világszerte és jelenős hányaduk lakossági, otthoni töltő lesz, amelyek az összes elektromosautó-töltőberendezés 82 százalékát teszik majd ki.

A Terra Home töltő előnyben részesíti a zöld energiát az elektromos autók töltése során (Fotó: ABB)
A Terra Home töltő előnyben részesíti a zöld energiát az elektromos autók töltése során (Fotó: ABB)

Az ABB E-mobility új, otthoni töltési megoldásának bejelentése alkalmából készült egy felmérés, amelyben a járművezetőket a 2023-ra és az azt követő időszakra vonatkozó legfontosabb prioritásaikról kérdezték világszerte.

Hirdetés

A felmérés szerint a fenntarthatóság a válaszadók legfontosabb motivációi között szerepel. A megkérdezettek 90 százaléka nyilatkozott úgy, hogy felelősséggel tartozik azért, hogy olyan döntéseket hozzon, amelyek segítenek megóvni a bolygót a jövő generációi számára.

A válaszadók 86 százaléka megerősítette, hogy az elkövetkező évben lépéseket fog tenni az utazásaival kapcsolatos szén-dioxid- kibocsátások csökkentése érdekében. Az elektromos autóra való átállás a legfontosabb környezetbarát változtatások között szerepelt, a magáncélú gépkocsi-használat csökkentése és a tömegközlekedés használatának növelése mellett.

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a járművezetők készek és hajlandók velünk együtt lépéseket tenni az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megvalósítása érdekében. Az új Terra Home példátlan választási lehetőséget kínál a felhasználóknak, és még több ember számára biztosítja a rugalmasságot, hogy egyszerűen és stílusosan álljanak át az elektromos mobilitásra

- mondta el a hírrel kapcsolatban Leon van de Pas, az ABB E-mobilitás desztinációs töltési részlegének vezetője.

A töltő designban is illeszthető az otthoni környezethez (Fotó: ABB)
A töltő designban is illeszthető az otthoni környezethez (Fotó: ABB)

Az új Terra Home töltési megoldás képes automatikusan előnyben részesíteni a megújuló energiaforrásból -például napenergiából- származó villamos energiát, így különösen vonzó lesz a válaszadók több mint felének (54 százalék), akik arról számoltak be, hogy nagyobb valószínűséggel használnának elektromos autót, ha garantálható, hogy az azt tápláló villamos energia megújuló forrásból származik.

A Terra Home minimalista dizájnja, az anyagválaszték és a személyre szabható burkolatoknak köszönhetően az otthonok és életstílusok széles skálájába tud harmonikusan illeszkedni. Emellett az olyan intelligens funkciók, mint a Plug 'N' Charge, azonnali és automatikus azonosítást tesznek lehetővé az autó és a töltő között, így a töltés engedélyezése teljesen zökkenőmentessé válik. Ezenkívül interaktív világítási funkciók jelzik a töltési folyamat státuszát, míg a töltés állapotáról szóló értesítések könnyen elérhetők az ABB E-mobility töltő applikáción, ami a töltés engedélyezésére is használható, biztosítva, hogy csak a tulajdonos csatlakozhasson a Terra Home-hoz.

A járművezetők nyugalmát és az üzembiztonságot tovább növeli a Terra Home és az ABB E-mobility közötti felhőkapcsolat, amely lehetővé teszi, hogy egy tapasztalt csapat végezze a töltő gyors és hatékony távoli szervizelését, míg a távoli firmware-frissítések szavatolják, hogy a felhasználók mindig a legújabb töltési funkciókkal rendelkezzenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)